Még el sem kezdődött az E3, de már annyi videó kering az interneten, hogy megszámolni is nehéz, így elkészítettünk egy videócsokrot, az utóbbi napok legjobb, és leglátványosabb trailereiből. Van itt Lost Planet 2-től kezdve a Mafia 2 át egészen a Supreme Commander 2 első videójáig minden, úgyhogy jó szórakozást!

Lost Planet 2

A Lost Planet 2 minden téren jobbnak ígérkezik, mint az elődje, hiszen új egységeket, szörnyeket és fegyvereket kapunk, sőt mostantól nem csak havas tájakon, de vásárosokban és esőerdőkben is kalandozunk az egyelőre csak Xbox 360-ra bejelentett folytatásban.



Split/Second

A Black Rock Studio új játékában egy adrenalinpumpáló valóságshow-ban veszünk részt, ahol a versenytársainkat kell kiütnünk különböző csapdák segítségével. A pályákon elhelyezett robbanótöltetekkel, hidakat és tornyokat rombolhatunk le, sőt egy utasszállító repülőgépet is hívhatunk, hogy felkavarjuk a verseny állóvizét.



DJ Hero

A DJ Hero bejelentése óta tűkön ülve várjuk, vajon hogyan is fog kinézni a játékmenet, hiszen ezúttal nem egy műanyag gitárt kell markolásznunk, hanem egy bonyolultabb lemezjátszót kell üzemeltetni. A szerkezeten egy forgótányért, három gombot, és egy cross-fadert találunk, az első játékmenet videóban pedig meg is csodálhatjuk, hogy miként működik ez élőben.





Batman: Arkham Asylum

Joker egy igazi ikon a filmszakmában, különösen Heath Ledger lenyűgöző alakítása óta, így üdvözlendő, hogy a Batman: Arkham Asylumban játszható karakterként az őrült viccmesterrel is harcolhatunk — kár, hogy csak Playstation 3-on.



Just Cause 2

A mérsékelt sikereket elérő Just Cause folytatásában szinte ugyanazt a szórakoztató játékmenetet kapjuk mint az elődben, ám ez nem baj, hiszen nincs is jobb annál, mint egy F16-os hátán utazni — de persze az Avalanche Studios emberei azért jócskán telepakolják újításokkal is a játékot.



Supreme Commander 2

Végre mozgás közben láthatjuk a legendás Supreme Commander folytatását, így nem is szaporítom a szót, íme az első trailer!



Madden 10

Menetrendszerűen érkezik az új Madden, melynek legnagyobb újítása az online kooperatív játék. A két főt támogató módban a barátunkkal közösen mérhetjük össze az erőinket a világ másik pontján lévő játékosokkal.



NHL 10

Bemutatkozik az NHL 10 azzal az ígérettel, hogy több mint kétszáz ponton javítottak a játékmeneten, ám ha ennek csak a felét sikerül megcsinálni, már akkor elégedettek lehetünk, hiszen a trailer alapján egy újabb sikervárományos játékot köszönthetünk.



Alpha Protocol

Ha mindig is egy kém szerettél volna lenni, az Obsidian Entertainment új játékában valóra válik az álmod. Michael Thorton szerepében bejárjuk majd a világot, hogy kiderítsük, ki árult el minket, de eközben a Egyesült Államok kormányának erejével is számolnunk kell. Nem lesz egy könnyű küldetés...



Ratchet & Clank Future: A Crack in Time

Idén ősszel visszatér a Insomniac Games nagy sikerű sorozata, a Ratchet & Clank, melynek legújabb része a pletykák szerint lezárja a Future-szériát és választ ad a Quest for Booty című részben felmerült kérdésekre. Az új részben a sorozattól már megszokott játékmenet, és a legutóbbi Tools of Destructionhöz hasonló gyönyörű — már-már Pixar minőségű — grafika fogad minket.



Bayonetta

Kamija Hideki, a Devil May Cry-széria kitalálója azt ígérte, hogy a Bayonettával ledönti az akciójátékokat övező eddigi falakat, a nemrég előkerült videót elnézve pedig sikerülhet is — ám ha mégsem járna sikerrel, az is rendben van, hiszen a DMC-hez hasonlóan ismét egy nagyszerű, őrült akciójelenetekkel ellátott játékot kapunk Xbox 360-ra és PS3-ra.



Mafia II

A GTA IV egyletlen riválisának tartott Maffia 2 egy újabb videóval jelentkezett, amiből ugyan semmi újat nem tudtunk meg, viszont kaptunk egy igazi hangulatbombát — nagy kár, hogy a játék megjelenését pénzügyi okok miatt eltoltak 2010 elejére...



Prototype

A Radical Entertainment új játékában Alex Mercer bőrébe bújva romba döntjük New Yorkot (immáron sokadszor), hogy kiderítsük, ki áll az állami összeesküvés hátterében. Alakváltó képességieknek hála bárki alakját magunkra ölthetjük, de pusztító tüskéket is kinöveszthetünk a talajból, sőt a függőleges falakon is fel tudunk mászni minden gond nélkül — de vajon jó munkát végeztek a fejlesztők? Nos, a szaksajtó szerint igen, és erről az új videó is tanúskodik.



Dead Space: Extraction

A tavalyi év egyik legjobb horrorjátéka a Dead Space volt, így nem meglepő, hogy már készül az új rész, amely bemutatja, mi vezetett az USG Ishimura fedélzetén látott szörnyűségekhez. A Wii-re készülő előzmény egy on-rail FPS lesz, tehát mi csak a célzást irányítjuk, ám így is garantált, hogy összecsináljuk majd magunkat a sötétben ólálkodó szörnyektől.



Call of Juarez: Bound in Blood

A vadnyugaton egy barátod van, és az a fegyvered, a Call of Juarez: Bound in Blood új trailere pedig jó példa erre. Legyen szó akár pisztolyokról vagy késekről, ha úgy áll a helyzet, kénytelen vagy használni azokat, ha élni akarsz.



Mini Ninjas

A Hitman-sorozat fejlesztőinek új játékában a világ legkisebb nindzsáját, Hirót vesszük irányításunk alá, akire nem kisebb feladat hárul, mint hogy helyreállítsa a világ harmóniáját, hiszen a gonosz erők romba akarják dönteni azt.





Operation Flashpoint 2

Idén ősszel a katonai szimulációk rajongóinak minden vágya teljesül, hiszen érkezik az Operation Flashpoint 2, az alábbi trailerben pedig megcsodálhatjuk a megannyi taktikai lehetőséget, ami ránk vár. Ennél közelebb már nem juttok az igazi háborúhoz!



Tropico 3

Új csapat készíti sokak kedvenc karibi építkezős/menedzselős játékának folytatását, és bár először féltünk tőle, egyre nagyobb a bizalmunk iránta. Ha a szeptemberre ígért játék minimum ilyen hangulatú lesz, mint ez a trailer, akkor nem lesz itt semmi baj.