GURU Extra ***A hírek popupjaAz új Xbox 360 legszembetűnőbb tulajdonsága -- a kis mérete mellett -- az, hogy eltűntek a lekerekített formák és egy leginkább a hardcore játékosnak imponáló agresszív kialakítást választott a redmondi cég, melyet megfejeltek egy tényleg szép csillogó fekete borítással. A burkolaton elől a DVD tálcán, az érintésérzékeny bekapcsoló gombon és a két rejtett USB porton kívül mást nem találunk, hátul azonban már érdekesebb a dolog. Három további USB, egy HDMI (kábelt továbbra sem adnak) és optikai A/V csatlakozó, ethernet- és tápkábel-foglalat, valamint egy különleges port kapott helyet, mely a Kinectet fogadja be, tehát a régebbi modellekkel ellentétben nincs szükség átalakítóra.

A masina azonban nem csak kívül, hanem belül is megújult. Beépítésre került egy régóta áhított 802.11n szabványt támogató wifi adapter, 250 GB tárhelyet (a merevlemez a gépen belül található, de nem beépített, így cserélhető) kaptunk, és ami a legfontosabb: a 45 nanométeres gyártási technológiával készül központi feldolgozó egységet és a grafikus magot ezúttal már nem kettő, zajos légkeverő, hanem egy nagy ventilátor hűti, melynek az a jótékony hatása, hogy a konzol sokkal csöndesebb lett mint az elődje. Működés közben szinte semmit sem hallani, az egyedüli -- némileg zavaró -- hangforrás csupán a DVD-olvasó, mely változatlan maradt.

Az Egyesült Államokban már rendelhető az új konzolt, 299 dolláros áron, Európában pedig július 16-án, 199 fontos áron lesz beszerezhető. Azt azonban még nem tudni, hogy hazánkban pontosan mennyibe fog kerülni a doboz, de ne legyünk telhetetlenek, elvégre idén ősszel végre trükközések nélkül is elérhető lesz Magyarországról a LIVE!

]{iegészítés: Az Engadget szakijai jóvoltából megnézhetitek egy új X360 kidobozolását!