A teljesség igényével leközöljük azt a listát, amivel a Microsoft kedveskedik majd az idei E3-as kiállításon. Nem, ezeket nem ők adják ki, pusztán bevonták a Games for Windows masni alá, hogy tudjuk, mitől döglik a légy. Nos, lássuk csak: az Age of Empires III legújabb küldetéslemeze, a The Asian Dynasties (Microsoft) tuti, hogy milliók szívét dobogtatja majd meg az újságírók közül, a Bee Movie Game (Activision) ezzel ellentétben inkább a kicsikhez állhat E3: Játékok Windowsramajd közelebb. A BlackSite: Area 51 (Midway) az ufók fenékbe billentésében ad majd némi tanácsot, a Clive Barker horrorzsenivel reklámozott Jericho-ról (Codemasters) pedig azt hiszem, nem szükséges többet ömlengenünk, csóri ]{redencet még mindig ápoljuk a weboldal okozta sokk után. A The Club (SEGA) egy igazán férfias játék lesz, a Company of Heroes: Opposing Fronts (THQ) pedig minden, magára valamit is adó RTS gamernek nagy izgalmakat okozhat. Ha esetleg el szeretnéd foglalni a földet, az Empire Earth 3. része (Sierra – Vivendi) neked készül, ha viszont a kiégett világban szeretnél életben maradni, a Bethesda kiadásában és fejlesztésében készülő Fallout 3 a te kenyered.

E3: Játékok WindowsraHa nem bírsz a földön maradni izgalmadban, én azt mondom repülj el, ráadásul drogok nélkül, hiszen a Microsoft felfedte a Flight Simulator X első küldetéslemezét, az Acceleration részleteiről külön hírben olvashatsz. A Gears of War-t azt hiszem, senkinek sem szükséges bemutatni, én magam sikoltva rohangálok a szobában, körbe-körbe. A Hour of Victory (Midway) és a Stranglehold (szintén Midway) szintén korrekt nevek, a Juiced 2: Hot Import Nights (THQ) pedig a Need for Speed sorozatba már belefáradt árkádveteránok számára jelenthet némi kibúvót. Nancy Drew, a zseniális detektív is visszatér a Legend of Crystal Skull (Her Interactive) képében, az Operation Flashpoint folytatását (Codemasters) pedig legalább annyi kőkemény addikt várhatja, mint ahány gyermek a karácsonyt. A Rise of the Argonauts (Codemasters), a E3: Játékok WindowsraRogue Warrior (Bethesda) és a SEGA Rally Revo (SEGA) sem szól majd kisebb tömegekhez, Sid Meier idei duplázása, a Civilization IV: Gold változat, valamint a cucc második küldetéslemeze, a Beyond the Sword pedig a csontstratégiáknak kedvez majd, a 2K kiadó gondozásában. Spidey is visszatér a Spider-Man: Friend or Foe (Activision) bőrében, de a Star Wars: Empire at War aranycsomagja is vonzhatja a tekinteteket, hiszen a Lucas Arts többek között ennek a játéknak is köszönheti folyamatosan javuló megítélését. Az Atari sötét hangulatú, lenyűgöző grafikájú szerepjátéka, a The Witcher is Games for Windows-cím lett, akár csak a Lucas Arts elmebeteg vidámpark szimulátoránka önálló expanziója, a Thrillville: Off the Rails is. A Turning Point: Fall of Liberty (Codemasters) valamint az Universe at War: Earth Assault (SEGA) maradt a végére, karöltve a Viva Pinata (Microsoft) ütni való cukorfalatjaival, és a Zoo Tycoon 2 Extinct Animals küldetéslemezével karöltve.

Szinte már csak másodlagos információ, hogy emellé a SEGA és a THQ bejelentette: csatlakoznak a Live! PC-s őrületéhez, így a The Club, a Gears of War, a Juiced 2: Hot Import Nights, a Kane & Lynch: Dead Men, az Universe at War: Earth Assault, valamint a Viva Pinata egyaránt támogatja majd a Microsoft online szolgáltatását.