A Sony Online nyilvánosságra hozta az idei E3 hivatalos játékfelhozatalát -- mármint azokat a címeket, amiket biztos, hogy kivisznek a standjukra, ebbe tehát nem értendőek bele az esetleges meglepetések és zárt ajtós prezentációk.

Az első a sorban a Planetside 2. A vadiúj MMOFPS kipróbálható lesz a kiállításon, jellemzői a gigantikus csaták és a hatalmas kontinensek, sőt, a szerencsés látogatók akár a zárt bétatesztre is benevezhetnek. Lesznek járművek is, szóval minden adott egy forradalmi MMOG-élményhez.

E3: Íme a Sony Online felhozatala

Kint lesz a DC Universe Online legújabb kiegészítője, a Jokerre koncentráló The Last Laugh is, eddig még nem látott PvP lehetőségekkel és fegyverekkel, több órányi extra tartalommal. A sorban a negyedik nagy DLC-nek számító csomag igyekszik kijavítani a játékmechanizmus még mindig fennálló egyensúlyproblémáit is -- meglátjuk, ez mennyire sikerül.

Kiegészül a Sony egyik legrégebbi, még mindig futó MMORPG-je is, az EverQuest 2. A játék új arc- és hangfelismerő rendszerrel bővül, hogy még intenzívebb és személyesebb élményt nyújthasson -- ne kérdezzétek, hogy ez pontosan mit jelent, valószínű, hogy csak a kiállított verziót megnézve tisztázódik a Sony szándéka. Játssza ezt egyébként valaki errefelé?

EverQuest II: Echoes of Faydwer ScreenshotsEverQuest II: Echoes of Faydwer ScreenshotsEverQuest II: Echoes of Faydwer Screenshots

Érkezőben van egy F2P FPS is, a Bullet Run, melyben a játékosok egy beteges valóságshow résztvevőiként gyilkolhatják egymást -- hasonló koncepciót már láthattunk a The Clubban és a Gamer című, sajnos nem túl jó filmben is. A program csapatalapú multiplayer shooter, meglátjuk, mi sül ki belőle a roppant erős konkurencia mellett (Team Fortress 2, Tribes: Ascend, Battlefield Heroes és még sorolhatnánk).

Új területtel bővül az amúgy sem kis méretéről híres Free Realms is, Sunestone Valley néven. Az új régió tulajdonképpen egy hatalmas sivatag, tele felfedezni valóval.

Újabb F2P Sony Online játék, amit ki lehet próbálni a kiállításon: Vanguard: Saga of Heroes, egy sztenderd fantasy MMORPG -- több szót pazarolni sem érdemes rá, legalábbis addig nem, míg le nem nyűgöz bennünket valamivel.

Vanguard: Saga of HeroesVanguard: Saga of HeroesVanguard: Saga of Heroes

A legérdekesebb, és egyben legutolsó játék a sorban a szintén ingyenes rendszer szerint működő Wizardry Online -- bizony, ez az a Wizardry, a program a hivatalos jogok felhasználásával készül. Sajnos egyelőre nem sokat tudunk róla, mindössze annyit árult el a Sony, hogy iszonyú nehéz dungeonökre számíthatunk.