E3: Electronic Arts kínálatAz olvasóink körében máris igen népszerű Medal of Honor: Airborne augusztus 24-én landol a háztetőkön, szénakazlakban és esőáztatta macskaköves utcákon, erről a fantasztikusnak ígérkező címről az elmúlt időszakban már szinte minden részletet megosztottunk veletek. Szintén bőséges anyagot találtok az új NFS-ről, a Need for Speed: ProStreet október 31-én rongyol be az utcákról a versenypályákra, az égett gumi és a benzingőz isteni illatát húzva maga után. Sasáék minden bizonnyal komoly közelharcot fognak vívni a többi kollégával, hogy belebújhassanak ismét a nanoöltözékbe, és kipróbálhassák a Crytek magánvéleményem szerint erősen hype-olt akciócímét; reméljük, a Crysis, mert hisz erről van szó, végül megszolgálja a sajtó eme kitüntetett figyelmét. Természetesen aki a dzsungel helyett inkább a londoni metró- és csatornarendszer mélyén hadakozna inkább démonokkal, az is megtalálja számítását, hiszen a Hellgate: London is várja a standon a kíváncsi firkászokat.

E3: Electronic Arts kínálatBár Venezuela már egy emberként tiltakozik ellene, a Mercenaries 2: World in Flames dafke háborús övezetté változtatja a dél-amerikai országot, egy szolid harmadik világháborús őrjöngésben. Aki pedig egy sokat emlegetett komplex FPS-csomagra vágyik, a narancssárga foltokat kell, hogy keresse, hiszen az Orange Box is a bemutatópolcokra kerül, és talán végre több infóhoz jutunk a Half-Life 2 második epizódja és a Team Fortress 2 remeknek ígérkező rajzfilmes „egymáshentelése” kapcsán. Nem ennyire egyértelmű, hogy mennyire lesz sikeres a SimCity: Societies, hiszen ahogy arról már online és a magazinban is beszámoltam, a sorrendben ötödik városépítő cím csak nevében hordozza a nagy elődöket, lelkében és testében valami más dimenzióban jár... És végül a sport szerelmesei sem maradnak ki a jóból: a Madden NFL 08 az amerikai foci rajongóit várja az Electronic Arts kiállítóterén.

Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy nem teljes a lista; számomra például csalódás, hogy a Spore „otthon maradt”. Ennek okairól hamarosan beszámolok egy külön hír keretében, mint ahogy egy-két más kimaradt EA címről is. Mint írtam, a fentiekben csak a tuti PC-s címek vannak, a konzolosok nem, és persze lesznek még mobiljátékok is, melyekről csak felsorolás szintjén: Harry Potter és a Főnix Rendje, Madden NFL 08, NBA LIVE 08, The Simpsons: Minutes to Meltdown, Bejeweled, Tetris.