Az oroszok standján a NecroVisioN, a Cryostasis, a Death Track: Resurrection, a King’s Bounty: The Legend és a XIII Century: Death or Glory játszható verziót próbálhatják ki a meghívottak, ami tehát azt jelenti, hogy e játékok fejlesztése már „előrehaladott stádiumban” van. Lássuk tezeket kissé részletesebben!


E3 előzetes: 1C CompanyA NecroVisioN-ről már írtunk korábban, ígéretes Painkiller-klónnak tűnik, a kedvenc hentelős FPS motorjával, a People Can Fly egykori fejlesztőinek új csapatától. Lesz itt minden: első világháborús környezetből pokolba alászállás, közelharc, kombók, mágia, vámpírok, démonok, boss-csaták, izgalmas többszemélyes játékmódok, no és a kényeg, a darálós, old-school, Doom-féle hentelés. A képek szerintem magukért beszélnek...



E3 előzetes: 1C CompanyA Cryostasis (fejlesztő: Action Forms) egy AAA-minőségűnek ígért horror-FPS lesz (a képek alapján azért ezen finomítanék), melyben 1968-ban meteorológus hősünknek az északi sarknál egy jégcsapdába szorult, nukleáris meghajtású jégtörő hajó megzakkant utasait elintéznie. Ahogy arról a cím is árulkodik, ebben a címben a hőmérséklet játssza a főszerepet, ez szól bele az életerőnkbe, az effektek, ellenségek is „fagyalapúak” lesznek, sőt, van némi időmanipulálás is, ugyanis bemászhatunk a halottak agyába, és újraélhetjük, sőt akár meg is változtathatjuk életük utolsó perceit – a célunk ugyanis épp az, hogy meg nem történtté tegyük az eseményeket, és ezzel megmentsük a maradék legénységet és a kapitányukat. Mivel szűk, zárt helyen harcolunk (klausztrofóbia garantált), a fejlesztők korrekt közelharci rendszert is beépítettek, horgokkal, egyenesekkel, kombókkal. A pálya egyébként 15 szintből áll, és a srácok egy igazi jégtörőt modelleztek le kívül-belül. További (kissé szerény számok): 12 minket segítő NPC, 15-féle, egyedi ellenség, 9-féle fegyver. Az erősen Cold Fearre hajazó cím jövőre várható.

E3 előzetes: 1C CompanyA King’s Bountyról is esett már szó, találtok hozzá galériát, videót is; ez az a játék, melyből a Heroes-uiverzum, és maga a Heroes of Might and Magic kinőtt. Klasszikus, valós idejű RPG-s, szabad kalandozás erős sztorival, fantasy környezetben, és körökre osztott, taktikus, „HoMM-féle” csaták várnak ránk. Három hős - paladin, harcos, mágus – közül választhatunk, a megjelenítés pedig egészen csodálatos, zseniálisan hangulatos. Bevallom, én ezt a játékot várom a legjobban (a NecroVisioN mellett), sikergyanús csomagnak ígérkezik. A galériába friss képeket is feltöltöttem hozzá.


E3 előzetes: 1C CompanyA Death Track: Resurrection a veteránok szívét minden bizonnyal megdobogtatja, ez ugyanis szintén egy régi nagy klasszikus felújítása. A legendás Dynamix csapat által készített, 1989-ben megjelent játék tulajdonképpen az autós-harcos műfaj egyik alapköve, olyan címek nőttek ki belőle, mint a Hi-Octane, a Death Rally a Rollcage-széria, vagy épp a légpárnás járművekkel operáló Wipeout-sorozat. A játék tehát egy remake, így az alapfelütés is ugyanaz: a nem túl távoli jövőben járunk, ahol egy őrült sport jelenti a legfőbb szórakozást: a „Survival Race”, mely a világ különféle nagyvárosaiban zajlik, és a lényeg: speciálisan erre a célra épített, páncélozott-felfegyverzett autókkal száguldani. Cél a győzelem, bármi áron - és ennek értelmében maga a túlélés... Hősünk egy kezdő pilóta, akinek némi alaptőkével meg kell kezdenie a felkapaszkodást a ranglétrán, a győzelmekkel persze pénzt kapunk, ebből vehetünk új gépeket, vagy fejleszthetjük a régit. A képek ráadásul nagyon bíztatóak, a 2008-ra ígért cím készítője az a Sky Fallen, amelynek a Dawn of Magic hack ’n’ slasht köszönhetjük.


E3 előzetes: 1C CompanyA XIII Century: Death or Glory a Total War-széria Medieval ágára hajaz, azaz egy 13. századi, csatázós RTS lesz, ráadásul történelmileg teljesen hitelesnek ígéri a készítő Unicorn Games Studio. A korszak 60 legendás történelmi személyisége jeleik meg a játékban, köztük II. Fülöp Ágost, II. Frigyes, I. Edward, Alekszandr Nyevszkij, Simon De Monfort, William Marshall. Öt kampányban (angolok, franciák, mongolok, németek, oroszok) 30 híres csatát játszhatunk le, többek között Bouvines (1214. július 27.), Falkirk (1298. július 22.), Las Navas de Tolosa (1212. július 16.), Lake Peipus (1242. április 5.) ütközeteit, illetve olyan, eddig még fel nem dolgozott összecsapásokat, mint Gelheim (1298. július 2.), vagy Taillebourg (1242. július 22.). E harcok minden aspektusát autentikusan modellezték le a srácok, a terepet, a napszakokat, az időjárási körülményeket, csakúgy, mint a fegyverzetet, páncélokat, lovagi felszereléseket, vagy a különféle egységeket (nehéz lovagok, lovasság, gyalogosok, íjászok, fejszések, lándzsások, és a többi). Az egyes nemzetiségek specialitásait is megtaláljuk a játékban: a francia lovagok a lovas összecsapásokban páratlanok, a walesi íjászok az erdei csatákban veszélyesek, a mongol lovasság gyors és ügyes, az olasz számszeríjasok Európa legjobb lövészei. A harcrendszer 80 paraméterből és karakterisztikából áll össze, ez biztosítja az egységszintű, hiteles megvalósítást. Több ezer fős, látványos, erős taktikát és stratégiai érzéket kívánó játékra számíthatunk tehát, várhatóan még az idén.


 A fentieken kívül az 1C review és preview kódokat (azaz bemutató cikkre és tesztre alkalmas verziót) is átnyújt az újságíróknak. Előbbiek sorában a Star Wolves 2, a Parkan II és a You Are Empty (első képünkön), utóbbiaknál Death to Spies (második, harmadik képen) és a Fantasy Wars demója szerepel, ezek egy részéről korábban már írtunk, a többiekre még visszatérünk később.