Az nem titok, hogy a James Gunn és Peter Safran felügyelete alatt működő DC Studios nem csak élőszereplős filmekkel és tévésorozatokkal, hanem animációs alkotásokkal is szeretné újból felvirágoztatni a megtépázott szuperhősök renoméját. A rebootolt DC Moziverzum idén év végén indul a Creature Commandos című animációs szériával, jövőre pedig jön Gunn Superman-mozija, azonban emellett még számos más projekt is készülőben van, az egyikről most le is rántották a leplet.

66fceb5623cf0dynamic-duo.jpg

A Dynamic Duo címre keresztelt animációs film két Robint, Dick Graysont és Jason Toddot állítja majd a középpontba – előbbi volt Batman első társa, majd mentorát otthagyva nevét Éjszárnyra változtatta, és később csatlakozott a Tini Titánokhoz, utóbbit pedig Joker halálra verte egy feszítővassal, majd a Lázár Verem segítségével Ra’s al Ghul visszahozta az életbe, ezután Vörös Sisak néven keménykezű antihőssé lényegült át.

Dinamikus duónak hívják magukat. Árva tolvajok, legjobb barátok, akik osztoznak egy jobb életről szóló álmon, de a barátságukat próbára teszik a jövőről szóló víziók, és ebből végül egy új dinamikus duó születik” – olvasható a film szinopszisában. Ez lesz a DC Studios és a Warner Bros. Animation első közös projektje, a rendezésért Arthur Mintz felel, a forgatókönyvet Matthew Aldrich írja, producerként pedig James Gunn és Peter Safran adja nevét a filmhez, mellettük a 2022-es Batman direktora, Matt Reeves és kiveszi a részét a munkálatokból.

A képek forrása: Warner Bros., CBR