"Harminc éve, 1981-ben jelent meg az IBM, az Intel és a Microsoft kooperációjának eredményeként az IBM PC, minden idők legnagyobb hatású személyi számítógépe. Azóta a PC szó nem csupán a Personal Computert (személyi számítógépet), hanem elsősorban az IBM PC utódait jelenti.A PC megjelenését az tette lehetővé, hogy 10 évvel korábban készült el az első mikroprocesszor, az Intel 4004, amely egy új generáció kezdetét jelentette az informatika világában. Az Intel első, 1971-es 4004-es mikroprocesszorával összehasonlítva a 2011-es Intel Core új generációs processzorok négyezerszer gyorsabbak és ehhez akár négyezerszer kevesebb energiára van szükségük."

Többek között ez áll a Közlekedési Múzeum DOStalgia kiállításának sajtóanyagában, mely tárlat a PC 30. születésnapját hivatott megünnepelni. Az összeállítás olyan ritka tárgyakat is bemutat, mint "a leghíresebb személyi számítógép, az első valódi mikroprocesszor és a világ egyik legelső e-könyv olvasója" -- azt hiszem, ez a felsorolás magáért beszél. Ezt a kiállítást minden magára valamit is adó játékosnak látni kell, hisz a hőskorszak ósdi vasai nélkül sehogy sem jutottunk volna el idáig.

A kiállítást egyébként egy magángyűjtő, Nagy Károly együttműködésével szervezte a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum. A kezdeményezést az Intel Hungary Ltd. és a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta.

A kiállítás 2011. december 24-ig látható, szóval nincs kifogás, irány nézni!