• A BBC filmet forgat a GTA-sorozat botrányairól
  • Egy tévés drámáról van szó
  • Owen Harris rendezi, James Wood írja
  • Állítólag Daniel Radcliffe lesz a főszereplő

A BBC saját tévéfilmet készít a Grand Theft Auto című játék botrányairól. A programot nem sok gamernek kell bemutatni: a gyakran csak GTA-ként emlegetett alkotás mára a játékipar legnagyobb titánjává nőtt, a 2013-ban, még előző generációs konzolokra kiadott ötödik rész pedig komoly javítgatások után végre PC-re is megjelenik a jövő héten (erről itt olvashattok részletesebben).

Természetesen nem a játék megfilmesítéséről van szó, hanem a fejlesztése körülményeiről, azon belül is a harmadik részt övező negatív sajtóvisszhangról, és a játékok ellen keresztes hadjáratot vívó Jack Thompson ügyvéd folyamatos támadásairól. A műfaj dráma lesz, a rendezői székben pedig Owen Harris ül majd, aki a James Wood által megírt forgatókönyvet próbálja képernyőre vinni. Hogy ezek a nevek nem ismerősek? Nos, tény, hogy csak tévés körökben mozgó alkotókról van szó, akik ráadásul nem sok jelentős dolgot tettek az asztalra eddig.

Ennél fogva kicsit meglepő az a pletyka, miszerint az egyik főszerepet Daniel Radcliffe brit színész kapná a filmben. Radcliffe neve elsősorban a Harry Potter adaptációkból lehet ismerős, de a kettéválasztott hetedik rész befejezése óta játszott már horrorban, drámában és romantikus komédiában is. A feltörekvő tehetség jelenléte a kissé ismeretlen stáb tükrében jót tenne a BBC-féle produkció népszerűségének – főleg, hogy a The Hollywood Reporter értesülései szerint Sam Housert, a Rockstar Games és az azt megelőző DMA Design társalapítóját alakítaná.

Mindezt egyébként még nem erősítette meg a BBC, szóval egyelőre tessék pletykaként kezelni a hírt. Ami viszont tény, az a film címe körüli furcsa kavarás: a Polygon szerint Gamechanger, a THR szerint Grand Theft Auto néven kereshetjük majd a műsorújságban.

Daniel Randcliffe