A frissen indított CoreOnline érdekessége a játékokért történő „fizetésben” rejlik. Ahhoz, hogy szórakozhassunk, meg kell néznünk egy reklámot, s a blokk minden egyes perce után kapunk 20 percnyi játékidőt. Egy játékos összesen 60 percnyi játékidőt tud ilyen módon megszerezni, de ez az idő a játékok közt átvihető, s ha letelik, azonnal egy újabb reklám előtt találjuk magunkat, valamint a töltőképernyők alatt is reklámok várnak, hogy feltöltsék a felhasználható játékidőt.

A CoreOnline ingyenes, sőt ahhoz, hogy egyszerűen csak játsszunk, még regisztráció sem kell -- ám érdemes feliratkozni, hiszen a megszerzett játékidőt csak így vihetjük át egyik játékból a másikba, illetve bejelentkezés nélkül nem vásárolhatunk semmit. A szolgáltatáshoz ugyanis tartozik egy piactér is, amiben a Google Wallet használatával teljes játékokat, vagy azok bizonyos pályáit vásárolhatjuk meg. Továbbá regisztráció nélkül nem menthetjük le a játékot és achievementeket sem kapunk.

A legfrissebb Chrome-, Firefox- és IE böngészővel kompatibilis CoreOnline-ban egyelőre csak a Hitman: Blood Money és a Mini Ninjas játszható, a későbbiekben azonban jön a Lara Croft and the Guardian of Light, a Tomb Raider: Underworld és egyebek.