Először is nem árt tisztázni, hogy ez a Comic Con nem az a Comic-Con. Van egy hagyományos képregényes seregszemle, amely minden évben San Diegóban kerül megrendezésre nyáron, ez idén is lesz, július 23-26 között. Hogy kicsit megkeverjem a pitét, a szervezőbizottság egy „alternatív” rendezvényt is szervez, ez a WonderCon, amely idén február 27. és március 1. között lesz San Franciscóban. No és akkor: van egy New York Comic Con, röviden NYCC, amelyről beszélünk, és amely a Nagy Almában február 6 és 9 között lesz látogatható. Persze érhető valahol a dolog, hiszen az USA-ban nem lehet annyi képregényfesztivált rendezni, ami ne vonta százezreket, és ahol ne tolongana világrekord mennyiségű szemüveges Batman, kákabélű, sápadt Superman, és nyolcéves Pókember...

És mivel a népszerű műfaj egyre inkább kézen fogva jár a film- és játékiparral, természetes, hogy a „társmédiák” képviselői is megjelennek, ráadásul utóbbiak nemcsak képregény-adaptációkkal, hiszen ha már ott vannak, miért ne promotálnák idei kínálatukat. A felhozatal ez évben hatalmas lesz, a tavalyihoz képest 50%-kal nagyobb, több mint ezer négyzetméteren fognak kiállítani a videojáték-kiadók. Hogy ne csűrjük-csavarjuk tovább, íme a rangosabb nevek a hivatalos sajtóközleményből:

Activision: X-Men Origins: Wolverine, Marvel: Ultimate Alliance 2, PROTOTYPE Atari: Champions Online, Ghostbusters: The Video Game, The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, Ready 2 Rumble Revolution.

Codemasters: Fuel (Xbox 360), Damnation (Xbox 360), Overlord 2 (Xbox 360), Overlord Dark Legend (Nintendo Wii), Jumpgate Evolution (PC).

Electronic Arts: Spore Galactic Adventures, Godfather 2, Dragon Age, Burnout Paradise, Battle Forge, Battlefield Heroes.

Konami Digital Entertainment: Yu-Gi-Oh!, TRADING CARD GAME, Blue Dragon Role Playing Card Game.

Namco Bandai Games America: Afro Samurai®, Dynasty Warriors®: GUNDAM® 2, Naruto™: Ultimate Ninja® 4 (bajnokságokkal), Splatterhouse, We Ski™, Snowboard és még sok más.

SouthPeak Games: Velvet Assassin (XBox 360), X-Blades (X-Box 360 / PS3), Roogoo: Attack (Nintendo DS), Roogoo: Twisted Towers (Wii).

A felsoroltakon kívül ott lesz még a a Mythic Entertainment, a Rockstar Games, a Sega, a THQ és a Ubisoft is, ám az ő kínálatukat még homály fedi (bár a Mythic nyilván a Warhammerrel fog domborítani). A Cryptic Studios szintén jelen lesz, természetesen a Champions Online és a Star Trek Online címekkel.

Pénteken tehát indul a zenebona, hegyezzétek a fületeket, bizonyára el leszünk látva anyaggal a hétvégére, amelyeket természetesen igyekszünk majd közvetíteni számotokra.