Igen, tudjuk, ez még nem az a mesterséges intelligencia, avagy pár évet várni kell arra, hogy elvegye a munkánkat, esetleg átvegye az irányítást a nemzetközi védelmi hálózat felett, majd leigázza a bolygó lakosságát. De na, azért csak jópofa eljátszani a gondolattal, hogy az AI egyre több mindenre képes, fejlődik, bármit megválaszol, sőt még tanácsokat is ad. Ha lehet, pl. párkapcsolati kérdésekben még senki se kérje ki a véleményét, de azért apróságokkal már mindenképpen hozzá lehet fordulni. Én ezúttal a videójátékok kapcsán kérdezgettem, méghozzá elsőre a nyílt világú játékokról. Egészen pontosan arról, hogy szerinte milyen lenne az ideális nyitott világú videójáték, amiben bármit megtehetnek a játékosok, bőven van benne akció, és a kritikusok és gamerek egyaránt értékelik. Milyen grafikus motorral készülne, mit tartalmazna, hol játszódna, milyen karakterekkel és sztorival, milyen fejlődési rendszerrel és a többi. Nos, a válasz a következő volt:

Az ideális nyitott világú videójáték kialakítása rendkívül összetett feladat, és az elvárások változnak az idők és a technológia fejlődésével. Az alábbiakban egy lehetséges konceptet vázolok fel, mely megfelel a leírt kritériumoknak:

1. Grafikai Motor:

Az Unreal Engine 5 vagy egy hasonlóan fejlett és testreszabható motor ideális választás lenne, amely képes fotorealisztikus grafikát és nagyon részletes fizikai szimulációt biztosítani.

2. Játékvilág:

Helyszín: egy óriási, futurisztikus városállam, melynek különböző területei eltérő kultúrákat, technológiákat és társadalmi rendszereket képviselnek.

Időjárás és napszak változás: dinamikus rendszer, ami befolyásolja a játékmechanikákat és a karakterek viselkedését."

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

"3. Karakterek:

Sokféle háttértörténettel rendelkező karakterek, akikkel a játékosok kapcsolatot alakíthatnak ki. Az NPC-knek (nem játékos karakterek) saját életük és napirendjük van, melyet követnek.

4. Sztori:

A játékos egy fiatal hős, aki a városállam rejtélyes és veszélyes világában keresi saját helyét. Több ágú narratíva, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy saját döntéseikkel formálják a történetet.

5. Akció:

Különféle harci stílusok és technikák, amelyeket a játékos fejleszthet és sajátít el. Nagyszabású harci jelenetek, ahol a játékosoknak stratégiailag kell gondolkodniuk.

6. Fejlődési rendszer:

A karakterek különböző képességekkel rendelkeznek, amelyeket az idő és a tapasztalat révén fejleszteni lehet. Plusz tárgyak és felszerelések, amelyekkel a játékosok testreszabhatják karaktereiket.

7. Interaktivitás:

A játékban lévő tárgyak nagy része interaktív, így a játékosok szinte bármivel interakcióba léphetnek. Dinamikus gazdasági rendszer, amelyben a játékosok kereskedhetnek, beruházásokat tehetnek és vállalkozásokat indíthatnak."

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

"8. További ötletek:

Egyedi és változatos küldetések, amelyekben a játékosok nemcsak harcolnak, de diplomáciát is gyakorolnak, rejtélyeket fejtenek meg, stratégiát alkotnak.

Választható kooperatív mód, amelyben a játékosok együttműködhetnek más játékosokkal.

Ez csupán egy elképzelés, de a játékiparban a technológiai fejlődésnek köszönhetően szinte végtelen a lehetőségek száma. Az igazán kiváló játékok azok, amelyek új és izgalmas ötleteket vezetnek be, miközben a játékosok igényeit is szem előtt tartják."

Ennyi az AI válasza a legoptimálisabb nyílt világú játék kapcsán, ami azért nem akkora ötlet, bár tény, hogy néhány játékfejlesztő már ebből a kis szösszenetből is tanulhatna. Te mit gondolsz a mesterséges intelligencia véleményéről? Melyik ötletét tartod kimondottan jónak? Természetesen hamarosan jön az új Assassin's Creed, mindenképpen lesz még GTA 6, szóval lehet, a tökéletes open world játék már úton van. Nem mellesleg más kérdésekben is kikértem a véleményét, szóval ha szeretnéd/szeretnétek, akár a későbbiekben akár azokat is megoszthatom.