Még régen egész másnak indult a játék, most viszont már letisztult a helyzet, és egy többjátékos módra kihegyezett FPS lett belőle. Történet nincs, az egyjátékos mód lényegében egy oktatópálya, ahol 15 különböző kihívásnak kell megfelelni - igaz, ezek csak PhysX kártyával lesznek elérhetőek. De nem kell aggódni, készítenek a fejlesztők videókat is, melyek a játék megismertetését szolgálják.


CellFactor:  ingyen - vagy mégsem?A játék lényege a fizikával való szórakozás, erre építették fel az egész CellFactort, ám ezt csak az fogja igazán élvezni, akinek van PhysX kártyája. Összesen öt pálya van, ebből kettő játszható az extra kártya nélkül, a másik háromhoz kelleni fog, ugyanis nélküle körülbelül 3-5 FPS-sel mókázhatunk csak. Ezeken a pályákon akár folyadékokkal, például lávával is támadhatunk ellenfeleinkre, a Psi erőnknek hála, vagy a részecskefegyverrel, mely 7000 lövedéket lő ki egyszerre.



CellFactor:  ingyen - vagy mégsem?A Psi erő nincs megmagyarázva, honnan jön, legyen elég annyi, hogy van, és mókás dolgokat lehet vele művelni, például felkapni egy csövet és azzal esni neki a másiknak, vagy egy nagy halom tárgyat is felkaphatunk és akár egyenként is dobálhatjuk az ellenfelet. A Bishop karakter (mely nem használhat normál fegyvert, csak Psi erőket) képes arra is, hogy a környékén található összes tárgyat felemelje gömb formában, és azzal támadjon. Persze védekezni sem utolsó vele, hiszen így akár egy rakétavetővel felszerelt Guardian sem tudja egyszerűen megölni.

CellFactor:  ingyen - vagy mégsem?A pályák egy része rombolható lesz, de ez attól is függ, melyiket hogyan tervezték meg, vannak kevésbé amortizálhatóak is, például a Fueling Station névre hallgató, melyen járműveket is vezethetünk. A karaktereknek is meglesz az "otthonuk", például a Bishopoknak a Proving Grounds, mely leginkább egy gladiátorarénára hasonlít, többek között sok szétszórt késsel - itt a rakétával támadó Guardiannak lesz nehéz dolga. Egy másik karaktertípus, a Black Ops igazán az Eastern Weapon System Control nevű pályán érzi majd jól magát, és itt a Bishop lesz szorult helyzetben, hiszen ez sokkal jobban fekszik a lopakodós stílus szerelemeseinek. Igaz, itt is téphet le dolgokat a falról a Psi erejével, de mivel a kommandósoknak is van némi affinitása ilyesmihez, ezért nem sokat ér vele.

Tehát egy lényegében ingyenes játékot kapunk május 8-án, de a teljes élvezethez szükség lesz egy PhysX kártyára is. Aki nem akar ebbe befektetni, annak is megéri majd letölteni a CellFactort, hiszen a fennmaradó két pályán is nagyszerű szórakozásban lehet majd részünk.