A Capcom mostanában híres arról, hogy igényes PC-s portokat ad ki, igaz, mindegyik rendre később érkezik, mint a konzolos változatok. Hogy miért? Nos, Christian Svensson Capcom-főnök szerint ennek több oka is van.

Capcom: Ezért késnek a PC-s változatok

"Elég gyakori, hogy a PC-s fejlesztés csak a konzolos változatok elkészülte után veszi kezdetét, vagy legalábbis akkor, amikor utóbbiak már célegyenesben vannak. Amíg nem ülünk a kész konzolkódon a PC-s verzió elkészültéig (mely minden bizonnyal rossz üzleti döntés volna), addig sajnos kénytelenek vagyunk egy rövid szünetet tartani. Igyekszünk olyan rövid ideig váratni a PC-seket, amennyire csak lehet, időnként pedig összejön a párhuzamos megjelenés: Dark Void, Bionic Commando, Dead Rising 2, hogy csak pár példával éljek."

S hogy a PC-s verziókat miért nem a konzolosok mellett fejlesztik? Nos, bár Chris válasza erre nem tér ki, minden bizonnyal technikai nehézségekről van szó: a játékokat sokszor eleve leterhelt csapatok készítik, melyeknek muszáj a lehető legoptimálisabb körülményeket biztosítani. Mivel a konzolok hardvere fix, a rájuk való munka hamarabb kész van, a befejezett kódot pedig könnyebb átültetni a bivalyerős PC-kre.