A Call of Duty: Roman Wars egy olyan fiók mélyére süllyesztett projekt, amelyről ugyan már viszonylag sokat hallhattunk, azonban konkrét képet vagy videót még sosem sikerült előkerítenünk róla. Ennek tett most eleget a GamesRadar, akik kitudja hány követ megmozgatva rátették a kezüket egy eddig soha nem látott felvételre, csak úgy, mint pár információmorzsára egy névtelen forrástól.

Ahogyan a fent látható videóból is kiderül, a Roman Warst az akkoriban még független Vicarious Visions fejlesztőcsapat kezdte el összerakni az Activison felhívására. Az Activision ugyanis ez idő tájt gyakori módszerként több különböző csapatnak is feldobta a labdát: ha elég jó ötleteket sűrítenek egy háborús játékba, akkor a kiadó felkarolja a projektet és még Call of Duty is válhat a játékból.

A beszámoló szerint azonban az Activision dobta az ötletet, mivel túlságosan távolinak tartották a témát a franchise-tól és inkább egy másik csapatnak, a Sledgehammernek szavazta meg a bizalmat, akik később a Call of Duty: Advanced Warfare-t adták a rajongóknak.

Még mielőtt a komment szekcióban szétszednétek a videót a játék minősége miatt, fontos megjegyezni, hogy egy nyolc évvel ezelőtt projekt erősen kezdeti változatáról van szó. Inkább vegyétek figyelembe, hogy a fejlesztők milyen más címekből merítették az ihletet és milyen ötleteket akartak beépíteni a készülő programba.

A GamesRadar beszámolója szerint a projektet sok fejlesztő tiltakozása ellenére jegelték, így soha nem lehetett Call of Duty cím. A PC Gamer ugyanakkor feltár egy eltérő sztorit is, mely szerint később az Ubisoft is érdeklődött a fejlesztőknél a projekttel kapcsolatban. Ez megmagyarázná a videó utolsó kockáin látható Ubisoft logót.

Akárhogy is legyen, a Vicarioust végül felvásárolta az Activision, és a csapat azóta a legtöbb idejét a Skylanders hegesztésével tölti el.

call-of-duty-roman-wars.jpg