GURU Extra A hírek popupjaPapp Lászlóról, az egykori bokszbajnokról elnevezett hatalmas „ufóalakú” sportaréna adott otthont annak a gigantikus szombati bulinak, amelyet a Microsoft és partnerei „az évtized legnagyobb magyar informatikai szórakoztató rendezvényének” tituláltak. A szervezők „az informatika iránt érdeklődőket, az aktív kikapcsolódásra vágyókat, illetve a legfiatalabb korosztály képviselőit” egyaránt várták. Volt mindegyik kategóriából bőven, bár a „legfiatalabbak” szemmel láthatólag feltűnően nagy számban képviseltették magukat.

A szervezők reggel kilenctől este hatig gazdag programkínálattal, négy különféle tematikának szentelt színpaddal próbáltak a helyszínre csalogatni boldog-boldogtalant -- ráadásául mindezt belépődíj nélkül, teljesen ingyen. Külön kiemelték még a Windows 7 kalandparkot, a mini focipályákat, a lézerharcot, illetve azt is, hogy bárki kipróbálhatja „a legújabb termékeket és technológiákat testközelből”.

GURU Extra A hírek popupjaAzok, akik nem tudtak az eseményre személyesen ellátogatni, élőben megtekinthették a legérdekesebb eseményeket a www.myvip.com/windows7 oldalon, sőt, később még felvételről is.

Aki pedig vásárfiát akart hazavinni, az a helyszínen kiállító cégek termékeiből vásárolhatott: különféle számítógépekkel, notebookokkal, hardverkiegészítőkkel, Windows 7 operációs rendszerrel, illetve fél áron kapható Xbox 360 és PC játékokkal kecsegtették a jó népet.

Maga a rendezvény rengeteg villódzó fénnyel, bömbölő hanggal, csillogó szemű és mosolygós hosztesszel, hatalmas kijelzőkkel és a pódiumokon kiabáló emberekkel próbálta elkápráztatni az oda látogatókat az Aréna küzdőterén. A színpadokon egész nap játékbemutatókat tartott a hazai játékújságírás krémje; minden mostanában megjelent vagy megjelenő konzolcím kapott húsz percet és egy újságírót, aki egy élő tesztet prezentált a játékról. Szerkesztőségünk is kint volt több előadással, Bate -ék például a Band Herót, Chris az Operation Flashpoint 2-t, Darths a FIFA 10-et demonstrálta a publikumnak.

GURU Extra A hírek popupjaAki kellőképpen szerencsésnek érezte magát, vagy amúgy is meg akarta venni a Windows 7-et, esetleg egy olyan laptopot, amelyen az futott, az e termékek megvásárlásával „benevezhetett” egy csinos kis Toyota Yaris autóra, amelyik ott parkolt a nagyszínpad mellett. Mondjuk nekem jobban kellett volna az a dögös piros Ferrari, amely szintén nem sokkal arrébb vonzotta a tekinteteket az NFS Shift szekcióhoz. Mit ne mondjak, szívesen játszottam volna ezzel a meseautóval egy kis Grand Theft Autót...

GURU Extra A hírek popupjaA kiállításon nagy sikert arattak még a különböző zenés játékok is: a legnagyobb publicitást a lemezlovasok életét szimuláló DJ Hero kapta. Nemcsak a nagyszínpadon lehetett kipróbálni, hanem több különálló gépen is ott szkreccselt vele boldog-boldogtalan (többek között a PC Guru standján is ki volt állítva, és Chris majdnem egész nap egyengette a DJ-palánták útját). No és aki autózni akart, az megmeríthette magát a Colin McRae Rally: Dirt II-ben vagy a Forza 3-ban is, esetleg a korábban már emlegetett Shiftben.

Érdekesség, hogy a rendezvényen a kozmetikai iparból ismert Avon is megjelent: sminkkészleteket, termékcsomagokat és egyéb szépítkezési szereket, illetve sminktanácsadást kínált az unatkozó oldalbordáknak. Emellett ott voltak még az elmaradhatatlan fantasy könyvstandok is, ahol persze a könyvek között megbújt egy-egy World of Warcraft Battlechest kiadás is...

Továbbá ott grasszált még pár Star Wars birodalmi uniformisokba és jediruhába öltözött fickó is -- talán azért hogy a Star Wars: Republic Heroes bukását próbálják palástolni az Erő bevetésével.

Amiért még érdemes volt kilátogatni, az az ingyenes Windows 7, amelyet csakis tanulóknak osztogattak és amelyért hosszú, kígyózó sorban ácsorogtak a fiatalok. Riasztottam a húgomat is, hogy tiplizzen ki gyorsan érte a rendezvényre...

Összességében egy aránylag jól sikerült, nagy volumenű show-műsorban lehetett részünk, nyilván nem volt egy E3, de azért a szervezők megpróbáltak elcsippenteni egy kis életérzést a neves rendezvényből. Reméljük, jövőre is lesz ismétlés, hiszen hogy egy klasszikust idézzek: „The Show Must Go On!”