• Brad Anderson rendezi George A. Romero utolsó zombifilmjét
  • Neki köszönhetjük többek között A gépészt és a Session 9-et
  • A filmes elárulta, hogy rendkívül nagy hatással volt rá a legendás alkotó munkássága
  • A Twilight of the Dead forgatása még idén megkezdődhet Puerto Ricóban

2017 július 16-án hunyt el a horror egyik legnagyobb mestere, a modernkori zombifilmek megkerülhetetlen alakja, George A. Romero. A rendező munkássága lényegében alapvetésnek minősül ebben a zsánerben, hiszen filmjei rengeteg alkotáshoz adtak ihletet, az általa lefeketetett "szabályokat" pedig azóta is alkalmazzák az esetek többségében. Még 2021-ben derült ki, hogy a művész papírra vetette a hat filmet (valamint spinoffokat és remake-eket) tartalmazó Living Dead-franchise epilógusának is tekinthető Twilight of the Dead vázlatát, a projekt körül azonban csak nemrég kezdtek el felgyorsulni az események, kezdve azzal, hogy elkészült a Roundtable Entertainment által finanszírozott alkotás szkriptje (amiért Joe Knetter, Robert Lucas és Paolo Zelati felelt), a forgatás pedig még idén megkezdődhet Puerto Ricóban. 

survivalofthedead.jpg

A kép forrása: Peacock

Mostanra pedig az is kiderült, hogy A gépész (tudjátok, ez az a thriller, melynek kedvéért Christian Bale csontsoványra fogyott) és a Session 9 rendezője, Brad Anderson fogja majd dirigálni a trópusi szigeten játszódó mozit, a már sokszor bizonyított alkotó pedig felettébb lelkes a projekttel kapcsolatban. "Talán Az élőhalottak éjszakája volt az első horrorfilm, amit életemben láttam" – árulta el a direktor. "A sokkoló képsorai és a társadalmi relevanciája elképesztően inspiráló volt a számomra. Ez is egy olyan zombifilm, amelyben végtagok repülnek és fejek gurulnak, de emellett a társadalmi átalakulásról is szól, miközben felteszi a kérdést: 'Mit jelent embernek lenni?' A zsáner egy olyan darabjáról beszélünk, ami tele van szívvel és – merem állítani – reménnyel" – tette hozzá. A műfaji csomagolásba bújtatott társadalomkritika természetesen a Twilight of the Deadnek is fontos eleme lesz, szóval ezen a téren mindenképp egy vérbeli Romero film van születőben, de remélhetőleg minden más téren is értékelhető lesz a produkció, ami méltó az alkotó nevéhez.

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.