Aki lemaradt volna a hét talán legfontosabb szivárgássorozatáról, annak gyorsan elmondjuk, hogy a NeoGAF fórumozói egyelőre nem ismert forrásokból feltárták, hogy az Xbox One októberben jelenik meg több, eddig nem támogatott országban, köztük nálunk is, a gép egy új modelljében pedig lehet, hogy nem lesz lemezmeghajtó, hogy olcsóbban kínálhassák a PS4 által már letarolt régiókban.

Ezen felül kiderült, hogy az Xbox One hatalmas exkluzív játékkínálattal robban be ősszel: lesz Halo 2 remake, Forza Horizon 2, Gears of War 4, sőt, két év múlva Crackdown 3 is, igaz, a Halo 5-öt el kell halasztani, mert még nem áll elég jól a projekt szénája. A Microsoft természetesen nem kommentálta a pletykákat, de mint tudjuk, minden MS-es híresztelés igaz, erre pedig most úgy néz ki, rátesz egy lapáttal a redmondi óriás: a Kotaku információi szerint a vállalat jogi úton szeretné földbe tiporni azokat az embereket, akiknek bárminemű közük volt a szivárgásokhoz.

A hajtóvadászat egy ntkrnl álnéven futó fórumozóra koncentrál elsősorban: az ő profilja alatt kerültek publikálásra az információk, amiknek többségét a The Verge újságírója, Tom Warren is meg tudta erősíteni. Warren híres az iparban arról, hogy mély kapcsolati hálót épített ki a Microsofttal, állítása szerint pedig a gép kelet-európai megjelenése kész tény a vállalat részéről. Ha pedig ebben igaza volt ntkrnl-nek, akkor valószínűleg minden másban is, és ez azt jelenti, hogy elég sok adathoz hozzáférő emberről van szó, aki jó eséllyel a Microsoftnál dolgozik. Az is lehet persze, hogy nem egyedül.

Egy Microsofthoz közelálló forrás, aki szeretett volna névtelen maradni, elmondta, hogy a cég minden létező erővel azon ügyködik, hogy felderítse, kik állnak a szivárgás mögött, majd perbe fogja őket. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden igaz, ami a NeoGAF-en van, de el lehet gondolkodni rajta, hogy vajon mi lesz a sorsra annak a szerencsétlennek, akire végül rákenik a balhét.