Mi készülhet wellsoftból és polárból?

A beszerzésük szerencsére nem okoz nehézséget, ugyanis a K-ELME választékában szőrös textilek is megtalálhatók, például a wellsoft tipikusan az az alapanyag, amelyből a plüssfigurák is készülnek. Kellemesen puha tapintású, lágy és meleg érzetű. Tulajdonságainál fogva köntöst, ágytakarót, mellénykét, otthoni ruhát is kreálhatsz belőle. Remek választás akkor is, ha falvédőt vagy díszpárnát készítenél.

A téli anyagok között is a kelendőbbek közé tartozik a sherpa, nem véletlenül “téli”, ugyanis hosszabb szőre miatt eleve ennek az időszaknak a hangulatát kelti bennünk. Ideális sálakhoz, meleg pulóverekhez, köntöshöz, kabátbéléshez egyaránt.

https-k-elmecom-2023-augusztus-cikk2.jpg

Egyszínű wellsoftból pedig klasszikus plédek, párnák, sapkák, kutyaruhák is létrehozhatók, de ugyanúgy plüssállatok is tervezhetők akár gyerekeknek, akár házi kedvencnek is.

A bőséges színválaszték mellett mintás darabokat is beszerezhetsz, például az őzike mintával díszített anyag tökéletes tipegő hálózsákhoz, játszószőnyeghez és számos babaholmihoz.

Ami tulajdonságait és a felhasználhatóságát illeti, a polár is hasonló a wellsofthoz. Puha, meleg, sokoldalúan alkalmazható, könnyen kezelhető, ráadásul az antipillinges polár nem is bolyhosodik. Remek alapanyaga ágytakarónak, pulcsinak, mellénynek, falvédőnek, lótakarónak, de babákhoz, bábokhoz szintén jó.

Mikor dönts a minky és a warmkeeper mellett?

A minky igen közkedvelt, ami leginkább játékos külleméből fakad, mivel a felületét félgömbök díszítik, ehhez hozzájárul még selymes tapintása is, nem beszélve arról, hogy sokoldalú alapanyag, ugyanakkor megnyerő is. Stílusos díszpárnák, ágytakarók, bohókás figurák, babaplédek is készíthetők belőle.

Beszélgessünk egy kicsit a warmkeeperekről is! Az anyag külső felülete is puha, amit tiszta pamut, de a belső oldala még puhább, ami mikroszálas poliészter. Legfőbb előnye, hogy az alpesi gyapjú melegségével vetekszik, ennek ellenére könnyű súlyú, gyorsan megszárad, remekül elvezeti a párát. További érv mellette, hogy nagyon jól tartja a meleget, ráadásul sztreccses is, a benne található elasztán tartalma révén.

Mintás warmkeeper erdei állatokkal? A szőrös textil a legfagyosabb téli napon is melegen tart, nem mellesleg komfortos is. Kiváló sapkához, sálhoz, kardigánhoz.

Miből készíts kulcstartót, manószakállat?

A műszőrök a legalkalmasabb alapanyagok erre a célra, választhatsz rövidebb és hosszabb szőrű szőrmét annak függvényében, hogy mit hoznál létre belőle. Felhasználhatod táskák, csizmák, kabátok, papucsok díszítésére is, de plüss figurák, manócskák szakállaként is optimális.

Ne feledd, hogy puha szőnyegeket, ünnepi ágytakarót is készíthetsz a még hangulatosabb otthon jegyében szőrös anyagokból.