Blizzard

A Blizzardtól már megszokhattuk, hogy minden évben előállnak valami igényes és a legapróbb részletekre is kiterjedő viccel, s ez idén sincs másképp. Tegnap bemutatták a csupán 15 ezer dollárt kóstáló, az agyhullámainkra csatlakozó és azokról le nem válaszható Battle.net Neural Interface-t, amivel minden eddiginél szorosabb kapcsolatba kerülünk a World of Warcrafttal.

Bemutatták továbbá az Amerikában számtalan vicc tárgyát képező Snuggie (egy takaró két lyukkal a kezünknek) Diablo 3 változatát, a Deckard Cain X-Treme Gamer Blanket-et, mely a különleges rúnáinak köszönhetően mindig melegen tartja a játékosokat, hogy ezáltal még véletlenül se forduljon elő, hogy a hideg kezeink miatt csökkenjen a reakcióidőnk. (Ha két takarót rendelünk, egy óriási párnát is kapunk!)

Leleplezték a World of Warcraft legújabb funkcióját, az Equipment Potency EquivalencE Number-t, amely a megszerzett tárgyaink függvényében rangsorolja a játékosokat, mind a játékon belül, mind pedig az Armoryban.

Bolondok napja 2010Bolondok napja 2010Bolondok napja 2010

A szintlépés pofonegyszerű, (csupán tárgyakat kell gyűjtenünk), a jutalom pedig mesés: csak azonos szintű játékosokkal tudunk társalogni, ezáltal a barátlistánk sokkal kezelhetőbbé válik, előrevághatunk a Dungeon Finder sorban, és gyorsabban lejár a dungeon deserter büntetés. Arról nem is beszélve, hogyha elég magas szintet érünk el, a harcban abszolút hasztalan Binky the Mechano-Rooster nevű állatot is megkapjuk.

Végül pedig megismerkedhettünk a társkereső funkcióval kibővített battle.nettel, illetve megtudtuk, hogy 2010-ben két remek mobiljátékot is kapunk a fejlesztőktől. Az egyik a már ijesztően jó mesterséges intelligenciával és grafikával rendelkező Blackthorne 2: Thorne Harder, a másik pedig a Queen of Blades szerelemről, drámáról, halálról, humorról, életről és a sorsról szóló története, melyet a 16 bites grafikával és szöveges irányítással operáló Queen's Questben élhetünk át.

Alan Wake Wars

Az Alan Wake önmagában is egy csábító játék, ám az igazi csemege az lenne, ha a rémálmokkal küszködő író kalandját egy valósidejű stratégiai játék formájában élhetnénk át. Még szerencse, hogy a Remedy is hasonló állásponton van, mert így sosem készült volna el az Alan Wake Wars, melyben hamisítatlan pszichológiai-film noire-akció-szerelmi történet várja a játékosokat, akik nem kevesebb mint 24 különböző egységet irányíthatnak (ezekhez 18 Tech Tree tartozik) 17 különböző pályán, miközben újra és újra meg újra meghallgathatják a mesterien megkomponált főcím zenét.



India, Halo és a sakk

Mi az, amit a legjobban szeretnénk a Halo-univerzumtól, de eddig nem valósult meg? Eltaláltátok, a játék filmverziója és egy sakkszimulátor. De szerencsére már nem kell sokat várni egyikre sem. A filmen ugyanis már lázasan dolgoznak Bollywood legnagyobb tehetségei, az eredmény pedig a trailer alapján kiváló lesz, de hogy is lehetne ez másképp? Egy zenés-táncos akciófilmmel egyszerűen nem lehet mellényúlni.



Ami pedig a sakkszimulátor illeti, nos, a fejlesztők éjt nappallá téve dolgoznak ezen a módon, csiszolva minden egyes részletét, hogy a játékosok egy tökéletes élményben részesüljenek. A feltett cél ugyanis az, hogy ismét öröm legyen játszani a Halóval.



Sarlaac Enforcer

Ha azt hittétek, hogy a BioWare minden kasztot leleplezett már a készülő Old Republic MMORPG-hez, nagyot tévedtetek, a nagy durranást ugyanis április elsejére tartogatták. A Sarlaac Enforcer első látásra nagy marhaságnak tűnik, hiszen egy homokba ágyazott mozdulatlan szörnyről van szó, de ha megnézitek a játék hivatalos oldalán a harci taktikákat (mind a hármat), rájöttök, hogy egy igazi bajnok kaszttal állunk szembe.

Bolondok napja 2010Bolondok napja 2010Bolondok napja 2010

Rejtett „szexjelenet” a Mass Effect 2-ben

Az első Mass Effectben a nehezen elérhető szexjelenet szép nagy botrányt kavart, még az egyik nagynevű csatorna is felkapta hírt, ám ez nem riasztotta vissza a BioWare gárdáját, és a második részbe még több ágyjelenetet csempésztek, szám szerint négyet, ám –- mint tegnap kiderült -– egy videó eddig rejtve maradt. Ezt nézhetitek meg alant:



Razer Venom:

Játék közben mindig is az egy idő után jelentkező fáradtság és az ebből adódó dekoncentráltság jelentette a legnagyobb problémát, ám a játékperifériák terén jeleskedő Razer előállt a tökéletes megoldással, melynek segítségével 120 órát is le tudunk nyomni anélkül, hogy a fáradtság bármi jelét mutatnánk.

Az intravénásan adagolható Razer Venom nevű lötty különböző, kiejthetetlen nevű összetevőinek köszönhetően ellátja a játékosokat a kellő erővel, azonban akiknek ez túl radikális megoldás, azoknak ott van a belélegezhető anyagot kibocsátó kezdőcsomag, melynek természetesen ugyanazok a hatásai, mint a folyékony társának.

Bolondok napja 2010Bolondok napja 2010Bolondok napja 2010

Ecco: Water Wars 2

A SEGA of America tegnap bejelentette az Ecco: Water Wars folytatását, melyben a főszereplő Ecco hihetetlen intelligenciájának köszönhetően megtanulta, hogyan kell kezelni a fegyvereket, s elindította háborúját az emberiség ellen, nem kímélve senkit sem.

A kizárólag Észak-Amerikában megjelenő játék akcióban nem szűkölködő szólista módja mellett mindenki nagy örömére egy nyolc és fél személyt támogató multiplayer mód is helyet kap, melyben a társainkkal hajókat süllyeszthetünk a tenger fenekére, „teljesen új értelmet adva a delfinvadászat kifejezésnek.”

Bolondok napja 2010Bolondok napja 2010Bolondok napja 2010

Tales of Monkey Island 3D-ben

A Nintendo 3DS bejelentését követően a háromdimenziós élmény központi beszédtémává vált, a helyzetet kihasználva pedig a Telltale brigádja bejelentette, hogy a Tales of Monkey Island is 3D-s kezelést kap, mégpedig a Nintendo bűn rossz és szemgyilkos Virtual Boy nevű konzolján.

A hosszú ideje készülő projektnek a stáb elmondása szerint csupán a látványa őrületbe tudja kergetni az irodai személyzetet, akik mást sem akartak, mint kényelmetlen pozitúrában piros és fekete grafika mellett játszani. Ezen élményben pedig hamarosan mi is részesülhetünk.

Bolondok napja 2010Bolondok napja 2010Bolondok napja 2010

Law Abiding Engineer

A Törvénytisztelő állampolgár egy könnyed kis akciófilm volt, de semmi több ennél, ám a TrueOneMoreUser nevű YouTube felhasználó fantáziáját annyira megragadta Gerard Butler bosszújának története, hogy elkészítette a film trailerét Team Fortress 2 szereplőkkel. Az eredmény pedig meglepően jól sikerült, íme:



Nos, ezek voltak szerintem a tegnap legviccesebb és legkreatívabb „átverései”, igaz kihagytam sok mindent, példának okán a YouTube ASCII kódos hülyülését, vagy a FilePlanet ál Duke Nukem Forever demóját, illetve számos verekedős játék folytatásának hamis leleplezését (Capcom vs SNK 3, Blazblue vs Arcana Heart 3, Virtua Fighter Final Showdown), és persze ott vannak még az izzadságszagú bejelentések is, miszerint a Yahoo!-t Japánban 3D-ben lehet majd olvasni, vagy hogy a Nintendo iPadre készít keresztkompatibilis játékokat. Ezekről úgy éreztem, nem éri meg részletesebben írni, de ha szerintetek volt valami, ami a fentiek közül kimaradt (és jópofa), azt nyugodtan osszátok meg velünk a komment szekcióban.



]{iegészítés: ...és e helyütt ezúton kérek elnézést a Microsofttól, hogy tegnap „rossz társaságba” és rossz hírbe kevertem őket. Természetesen (no meg persze sajnos) a karácsonyi játékdömpingből egy szó sem igaz, bár erre szerintem nem volt olyan nagy ördöngösség rájönni. Különösebbet nem is akarok hozzáfűzni a dologhoz, mivel a kommentek jó része a "no comment" kategóriába tartozik, legfeljebb felidézem a felejthetetlen Peterdi Pál örökbecsű mondatát, személyes ars poeticámat:

„Akinek humora van, mindent tud, akinek nincs, mindenre képes.”

Bolondok napja 2010