Blue Mars bejelentésA Blue Mars címre hallgató MMOG alkotást fogcsikorgatva sem lehetne nevezni egy sima PvP-t és küldetéseket tartalmazó játéknak. Habár mint minden efféle kategória képviselője, így eme program is a megszokott elveken alapul (társadalom huzamos idejű kiépítése, minél nagyobb szabadság, stb.), azonban érdekes párosítás mellett. Az Avatar Reality névre hallgató fejlesztőcsapat projektje a jelenleg is zajló GDC-n mutatkozott be, s már most sokan a Second Life és a Crysis közös gyermekének titulálják.

Blue Mars bejelentésA történet szerint 2177-ben az emberiség sikeresen "újjáépíti" a Mars felszínét, amely így már tökéletesen lakhatóvá vállik. Inkább kék színt ad immár vissza, mint sem vöröset (nyilvánvalóan a játék címe is erre utal), ahol is leendő karakterünkkel belevethetjük majd magunkat a tutiba. A részletes karaktergenerálás mellett a világ szociális életébe is belecsöppenhetünk, ahol is élhetünk békésen egy általunk készített házban, szórakozhatunk, vagy ha úgy tartja kedvünk, elmehetünk elvégezni egy-egy veszélyes missziót. A külső gyönyört, azaz a habot a tortán azonban egyértelűen a Crytek gyöngyszeme adja meg számunkra. Igen kérem szépen, a CryEngine 2 fog duruzsolni a kicsike alatt, mely azt hiszem, óriási garancia a grafikai orgazmusra.

A megjelenés egyelőre hétpecsétes titok, azonban néhány képet már felcsempésztünk a PGO szerverére. Irány a játék galériája!