Természetesen mindez csupán pletyka, de az új olvasó beépítése szinte biztos, hiszen a jelenleg használt, 9 GB kapacitású, dupla rétegű DVD még a másolásvédelemért felelős szekció megkurtítása mellett is szűkös, lévén a mai játékok egyre nagyobb helyet követelnek meg a nagy felbontású textúrák és az óriási pályák miatt. A DVD pár évvel ezelőtt még elegendő helyet biztosított, de ma már egyáltalán nem meglepő, ha egy játék kettő vagy három lemezen jelenik meg Xboxra, szükség van tehát a 25 és 50 GB-os Blu-Ray korongokra.

Továbbá a Kinect 2 létezése sem sokkoló, ugyanis pletykaszinten már többször is összefutottunk a mozgásérzékelő periféria következő generációjával. Az eddigi pletykák mind pontosabb érzékelőről beszéltek, s a Kotaku által szerezett információk is arról szólnak, hogy a ketyere saját processzorral érkezik majd, ami gyorsabb adatfeldolgozást és precízebb mozgáskövetést tesz lehetővé.

A konzollal kapcsolatos nagy érdekesség így az a rendszer, ami tiltaná a használt játékok futtatását -- bár az még nem világos, hogy ez miként működne; elképzelhető egy hardveres megoldás, de sokkal valószínűbbnek látszik egy olyan módszer, ami a felhasználó profiljához köti a játékot.

A használtjáték-piac már régóta nagy problémája a kiadóknak, s igyekeznek is mindent megtenni ennek visszaszorítása érdekében. Az EA és több nagyobb cég az Online Pass bevezetésével próbál bevételt kicsikarni azokból, akik használtan veszik meg a programokat, a fent említett módszer azonban egy az egyben megszüntetné a használt játékok kereskedését, s egyúttal jól fel is bőszítené a vásárlók sokaságát, így nem valószínű, hogy ez meg fog valósulni.

A Microsoft nem kommentálta a pletykát, de azt azért hozzátették, hogy folyamatosan azon dolgoznak, hogy kitolják a technikai határokat, ugyanakkor egy konzol nem csak az összetevőkről szól, hanem az arra megjelenő játékokról is, amik nagy szerepet játszanak a gép életben tartásában, egyszóval még ne temessük az Xbox 360-at!