Blacksite: késik, UT3 PC: idén, Midway: siker Kezdjük a számokkal. A Midway már a második pénzügyi negyedévvel végzett, melyben az eladások 25,9-ről 38,9 millió dollárra nőttek, a veszteségek pedig 31 millióról 14,3 millióra zsugorodtak, hála a The Lord of the Rings Online és a Wii-s Mortal Kombat: Armageddon sikerének (előbbit a tengerentúlon ők gondozzák). A harmadik negyedévre a kiadó 50 milliós eladásban bízik, melynek húzócímei: a jól bejáratott, és így sokak által várt John Woo-féle Stranglehold PC, PS3 és X360 verziója, a Nintendo DS-re Európában most debütáló MYST, az Észak-Amerikában megjelenő PC-s Big Buck Hunter vadászjáték, valamint a Hours of Victory PC-s verziója. Hopp, fékezzünk, tolassunk vissza: HoV PC-re? Igen! Az eddig csak Xbox 360-ra megjelent második világháborús FPS-ről már korábban is rebesgették, hogy elkészül a mi platformunkra, de konkrétum eddig nem volt róla – most viszont, ezennel igen. Előre azonban ne örüljetek, a cucc egy borzalmasan sablonos II. vh-s akció, rút, nehezen irányítható, ezer sebből vérző, melyet a szaksajtó 20-40% között értékelt, és véleményem szerint nem sok esélye van a mi platformunkon olyan címek mellett, mint a MoH: Airborne vagy a BiA3. De meglátjuk, mi lesz belőle a portolás után...

A cég elnöke, David F. Zucker megállapította, hogy az E3 jól sikerült, a Stranglehold, a BlackSite: Area 51, és az Unreal Tournament 3 vitte a prímet, és nagy tetszést aratott. Az említett húzónevekre, és egy csomó Nintendo-exkluzív címre építve a Midway a december 31-én záródó pénzügyi évre az eladásokban a tavalyihoz képest 36%-os növekedést vár, ami számszerűsítve 225 millió dollárt jelent.

Blacksite: késik, UT3 PC: idén, Midway: siker Mindezekkel együtt sajnos a határidőkkel komoly problémája van a kiadónak. A legfrissebb bejelentés szerint az austini stúdió által készített Blacksite: Area 51 szeptemberről átkerült novemberre (hozzáteszem: "ügyesen", gyakorlatilag a Crysis megjelenésének környékére), és a Vin Diesel fémjelezte The Wheelman, melyet az idei téli szezonra vártunk, 2008 első felébe csúszik át. A Stranglehold kapcsán a PS3 verzióval vannak technikai gondok, így az a PC-s és X360-as debütálás után pár héttel fog csak megjelenni. Egyelőre úgy tűnik, az Unreal Tournament 3 körül minden rendben van, így tartható a novemberi kiadás, PS3-ra és PC-re egyaránt. Ezzel a Midway legalább tisztázta, hogy a PS3-exkluzivitás csak konzolvonalon érvényes, hiszen eddig mindkét verziót hallottuk „biztos forrásból”, azaz azt is, hogy a PC-s változat is átkerült jövőre az X360 port mellé. Még egyszer tehát: UT3, PC-re és PS3-ra (melyen a PC-s modok is játszhatóak lesznek) novemberben!