Érdemes tehát a cég előéletével nyitni ezt a hírt. Az Outspark San Franciscóban székelő, de koreai érdekeltséggel is bíró cég, és eleddig három, ingyenesen játszható móka található -- az ő szavaikkal -- virtuális játszóterükön. A Fiesta egy MMORPG, a Secret of the Soltice egy online RPG, míg a Bread ’n' Butter egy online flashjáték. A cuccok a koreai mikrotranzakciós modellt követik, azaz valós pénzért vásárolhatunk a játékban használható valutát (SparkCash -- 5 dollár 3500 SC), és ezekkel juthatunk extra cuccokhoz. Akár meglepő, akár nem, de a felsorolt három móka eddig hárommillió előfizetőt gyűjtött, ami azért szép adat -- bár ugye, mivel a kínai és koreai piacon is jelen vannak, ott azért nem olyan nehéz ennyi játékost összeszedni.

Ha valaki megnézte a fenti hivatkozásokat, az jöhetett le neki, hogy ezek inkább a fiatal, netán a gyengébb nemű korosztályt szólítják meg, és nyilván a cég is úgy látta, hogy ideje a komolyabb élményekre vágyókat is becserkésznie. Nos, ennek jegyében született meg a Blackshot ingyenes, online FPS. Sokat egyelőre nem tudunk róla, a sajtóbejelentés alapján egy zsoldost fogunk alakítani, aki a befolyásos, rengeteg pénzzel és erőforrással bíró nemzetek megbízására vitézkedik majd mindenféle harci szituációban. Az Outspark napjaink két játékosrétegét is megcélozza: az alkalmi játékosok egy kis gyors lövöldözésre szállhatnak be a küzdelmekbe, míg a hardcore arcok az innovatívnak titulált PvE meccseken edződhetnek.

Egyelőre ennyi tehát az információ. A kedvcsináló videó mindenesetre igencsak csábító, ha a játék is ilyen lesz, nem panaszkodhatunk. Akit érdekel a cucc, a hivatalos weboldalon máris jelentkezhet a zárt bétatesztre, így első kézből tudhatja meg, mi is lapul a csinos felszín alatt. A többieknek a nyár végéig kell várniuk, amikor a tervek szerint a Blackshot univerzuma megnyitja kapuit a bérkatonák előtt.