Egyszerre nyugtat, gyógyít és hámosít. Nézzük meg, hogyan érdemes alkalmazni ezt a sokoldalú terméket.

A bisabolol felhasználása

A bisabolol olajban, vajban és alkoholban oldódik (vízben és glicerinben nem), így ajánlott ezek valamelyikéhez kutyulva felvinni a bőrre. A Soapcenter kínálatában kapható például shea vaj, amelyet bisabollal társítva kiváló természetes kozmetikumok készíthetőek el. A desztillált kamilla illóolaj elemeire bontásával hozzák létre, így a kamilla hatásai maximálisan érvényesülni tudnak a bisabolol használata során. 

Érzékeny bőrre kifejezetten ajánlott, így baba- és gyerektermékeknek is fontos alkotóeleme lehet. Tulajdonképpen minden olyan kozmetikumhoz megfelelő, amelynek alkalmazása során fontos a gyengédség és a védelem, így leégés elleni krémekhez és bőrnyugtató termékekhez is.

soapcenter.jpeg

A bisabolol olyan aktív növényi kivonat, amely nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású. Így kiválóan alkalmas problémás, pattanásos bőrre, de a repedezett, száraz, érzékeny bőrbe mélyre hatolva is érvényesülni tudnak pozitív tulajdonságai. Javítja a bőr állagát, gyógyít és hámosít is. Antioxidáns hatásáról sem szabad elfeledkeznünk: javítja a bőr védekezőképességét a környezet ártó hatásaival szemben, és felveszi a harcot a káros szabadgyökökkel is.

Lényegében komplexen képes kondicionálni a bőrt: növeli annak nedvességtartalmát, ezáltal hozzájárul a kiszáradás megakadályozásához. Bőrszárazság ellen azzal is sokat tehetünk, ha megfelelő mennyiségű vizet fogyasztunk, de a bisabolol képes növelni a rugalmasságot és megakadályozni a sérülések kialakulását. A már meglévő sérüléseket pedig hatékonyan gyógyítja. Gátolja a melanintermelődést, így az öregségi foltok kialakulását is képes megakadályozni.

Alkalmas tehát: 

  • szenzitív bőrre (babáknak és gyerekeknek is)

  • gyulladt, sebbes, irritált bőrre

  • repedezett ajkakra

  • napozás után

  • borotválkozást vagy szőrtelenítést követően használt kozmetikumokba

  • öregedésgátló termékekbe, fiatalító szérumokba (a bőr rugalmasságának növeléséhez)

  • hidratálókrémekbe

  • bármely bőrtípus hidratálására, tisztítására

A hajra is jótékony hatással bír, serkenti ugyanis a növekedését. Érdemes hozzáadni hidratálókrémekhez, kenőcsökhöz, dezodorokhoz, tisztítókhoz és sminktermékekhez is.

A bisabolol adagolása

A kamillavirág koncentrált esszenciáját az elkészítés utolsó fázisában, 0,8%-ban adjuk kézmeleg olajat, alkoholt vagy vajat tartalmazó készítményhez. Hígítás nélkül azonban nem szabad alkalmazni! A kifolyt vagy fel nem használt olajat semmiképpen se öntsük a lefolyóba, ugyanis károsítja az élővilágot. Összegyűjtve szállítsuk az előírásoknak megfelelő hulladéktároló helyre!