Pénteken derült égből villámcsapásként érkezett a hír: nem lesz többé Game Informer, amit 33 évvel ezelőtt, 1991. augusztusában alapítottak, és nyomtatott formában havonta nyújtott betekintést a videójátékok világába, szinte mindig valamilyen exkluzív anyaggal. Minderről a Game Informer anyavállalata, a GameStop tájékoztatta a közönséget az alábbi X-poszttal (igen, a Game Informer fiókjából):

A Kotaku úgy tudja, hogy augusztus 2-án, pénteken egy megbeszélésre hívták össze a csapatot, a GameStop HR-vezetőjével, ahol közölték velük, hogy "a kiadványt azonnali hatállyal megszüntetik, mindenkit elbocsájtanak, és megkezdik a végkielégítések folyósítását".

A Game Informer munkatársai nem is sejtették, hogy mi vár rájuk, a beszámolók szerint már 70%-ban elkészültek a friss lapszámmal. Többen pedig nem tudtak részt venni a megbeszélésen, ők csak a fentebbi tweetből értesültek az eseményekről.

A GameStop 2000-ben vette meg a Game Informert az alapító FuncoLandtől, 2011-re a 3. legnagyobb magazinná nőtte ki magát az Egyesült Államokban, több mint 8 millió példánnyal világszerte. Kitartást és további sok sikert kívánunk az elbocsájtott kollégáknak!