Ehelyett az lett a következménye a mérhetetlen mennyiségű zacskótermelésnek, hogy az emberek szinte minden vásárlásuk alkalmával elhoztak egy bevásárló szatyrot, ráadásul a pékáruknak pluszban külön is jutott egy-egy darab.

Környezetbarát bevásárlótáska

Akik ténylegesen szeretnének tenni valamit a környezet érdekében, hogy tudatosan óvják Földet, csökkentsék az ökológiai lábnyomukat, az ő számukra a legmegfelelőbb választás az ecomoda.hu környezetbarát összehajtogatható bevásárlótáskája, amely állandó társsá válhat a mindennapok bevásárlásai során.

A korábbi évek nagyfokú műanyag zacskó felhasználásában az is közrejátszott, hogy bizonyos boltokban a vásárlásunk mellé automatikusan ingyen adták a szatyrokat, és be is csomagolták nekünk abba a megvett árucikkeket. Szerencsére ez napjainkra annyiban csökkent, hogy ahol még kaphatók ilyen műanyag táskák, ott már ügyelnek a készítés módjára, valamint arra, hogy gyorsan lebomló műanyagból készüljön.

httpswwwecomodahu-2023-marcius-cikk2.jpg

De sajnos bizonyos helyeken még mindig ott a nylon zacskó a pékáruknak, sőt a papírzacskó részeként is, amit igazán nehéz a használat után szelektíven kidobni.

Miért jobb az öko bevásárlószatyor?

Az ecomoda.hu olyan gyártók termékeit forgalmazza, akik maguk is a környezettudatos elveket szem előtt tartva működtetik gyártási folyamataikat, és újrahasznosítják a műanyag termékeket, azaz pl. műanyag PET palackokból készítenek ruházati termékeket és kiegészítőket.

Az ecomoda.hu bevásárlótáskája pontosan három műanyag palack felhasználásával készül, mely során az apró szálakat összefonják, és így készítenek homogén anyagokat belőle. A kész műanyag táskára még rányomják a színeket és mintákat, így rendkívül széles választékot biztosítanak.

A bevásárlótáskák között felfedezhetünk nyuszisat, méhecskéset, szarvasosat, pandamacisat, így biztosak lehetünk benne, hogy minden korosztály talál kedvére valót. Az élénk színű táskák akár 15 kg-ig is terhelhetők, ugyanakkor rendkívül könnyű súlyúak, és egyszerűen kis méretre összehajtogathatók, így akár egy zsebben is elférnek, ha épp nincs rájuk szükség. Mindössze arra kell csak vigyáznunk, hogy maximum 30 Celsius fokban mossuk, akkor is lehetőleg inkább csak kézzel, és ne szárítsuk szárítógépben.

További újrahasznosított kiegészítők

Az ecomoda.hu környezetbarát bevásárlótáskáinak használatával elkerülhetjük, hogy vásárlásainkkor mindig újabb és újabb zacskókat használjunk el feleslegesen. Érdemes végignézni további termékeiket is, mert találunk még különlegességeket, szintén újrahasznosított anyagokból készült hátizsákot, válltáskát, uzsonnástáskát, de akár női esőkabátot is.