Egy remek iránymutató tényező, hogy a szaksajtó minden évben összeállítja a maga listáját nem kevés töprengést felemésztve, de az igazi mércét mégis Ti jelentitek, úgyhogy idén sem maradhat el az olvasói szavazás, melynek keretein belül kategóriákra lebontva tehetitek le a voksotokat egy-egy játék mellett, sőt, ezúttal is van lehetőség egy egyéni különdíjat adni, legyen szó egy neked nagyon tetsző küldetésről, pályáról, fegyverről, karakterről, zenéről, grafikáról, technológiai megoldásról, vagy bármi őrültségről, itt megjutalmazhatod a fejlesztőket ötletükért, eredetiségükért -- mi pedig a három "legfrappánsabb különdíjazót" fogjuk megajándékozni féléves PC Guru előfizetéssel.

Ugyan nem volt egy túlzottan erős évünk, ám azért kaptunk igazán ütős játékokat is, viszont tagadhatatlan, hogy a PC-s kínálat jelentős hányada már a múlt évben megjelent next-gen konzolokra. Persze örömteli, hogy végül megérkeztek platformunkra is, még ha azért egyik-másik portolás hagyott némi kívánnivalót maga után. A szavazás megalkotásánál komoly dilemmába ütköztem, hiszen volt egy kakukktojás, nevezetesen a Street Fighter IV, ami úgy gondolom, komolyabb szereplést érdemelt volna, csupán nem volt értelme egy külön verekedős játék kategóriát indítani, egy szereplővel. Ámde hosszú-hosszú év után újra verekedős játékot kaptunk PC-re, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül -- ha már a szavazásban kénytelenek voltunk kategória nélkül hagyni szegény utcai harcosainkat.

Egy szónak is száz a vége: menjetek és szavazzatok, osszátok meg velünk, mely játékok fogtak meg Titeket 2009-ben! Egészen január 31-ig lesz rá lehetőségetek, s utána lezárjuk a voksolást és közzétesszük az adatokat!

» Best of 2009 szavazás