Az AVerMedia bemutatta a kifejezetten játékosoknak fejlesztett Game Capture HD 2-t, aminek első változata forradalmasította a konzolos videórögzítést. A Game Capture HD 2 pedig máris kész a jövőre: az új eszköz 1080p-s felbontásban képes rögzíteni 60 fps sebességű anyagokat, azaz felkészítették a nextgen konzolok szükségleteire. Bár a hivatalos sajtóanyagban egyelőre csak az Xbox One került megemlítésre, a nyakunkat tennénk rá, hogy a kütyü egy PS4 mellé pakolva is elvégzi a feladatát. Természetesen az Xbox 360, a PS3 és a Wii U is a támogatott platformok között van.

Bemutatkozott az AVerMedia Game Capture HD 2

Új funkció a vízjel és kommentár hozzáadása a nyersanyaghoz, illetve a szüneteltetés lehetősége, hogy ne kelljen mindig vágáshoz folyamodni, ha pár jelenetet ki szeretnénk hagyni a videóból. Vonzó lehet a LAN-csatlakozó is, amely kapcsolatot biztosít a YouTube-hoz, és a beépített szoftver segítségével PC nélkül is megvághatjuk, befejezhetjük anyagainkat (persze az igazi profik nyilván maradnak a kifejezetten erre a célra készített programoknál).

Persze a Game Capture HD 2 is egy telepített eszköz, nem mindig cipeli magával az ember. Ez viszont nem jelenti automatikusan azt, hogy nem érhetjük el, ha nem vagyunk otthon. Az AVerMedia bejelentette a GameMate nevű okostelefonos és tabletes alkalmazást, "mely megkímél az állandó oda-vissza státusz és tárolóhely-ellenőrzéstől, nincs több figyelemelterelés játék közben. Ez az innovatív alkalmazás nem csak egy kiegészítője a Game Capture HD II-nek, de Red Dot Communication Design Award 2013 díjat is nyert a cégnek." A GameMate egyelőre csak iOS-re lesz elérhető, de várható androidos variáns is. Sajnos pontos megjelenési dátummal még nem szolgálhatunk.