Az elmúlt időszak különösen kedvező volt a verekedős játékok kedvelőinek, hiszen mind a Capcom műhelyében készült Street Fighter 6, mind pedig a Bandai Namco Studios által fejlesztett Tekken 8 parádésan sikeredett, nem mellesleg a tiszta lappal indító Mortal Kombat 1 sem hozott szégyent a nagy múltú franchise-ra, sőt. A NetherRealm Studios vérgőzös produkciója ugyan egy picikét megosztotta a rajongókat, ám így is szép karriert futott be a megjelenést követő hónapok során (nemrég például Hazafi is csatlakozott a csapathoz), az igazán nagy dobás azonban csak ősszel érkezik, hogy felrázza a megfáradt harcosokat. Szeptember 24-én fut be ugyanis a Khaos Reigns nevezetű kiegészítő, amely egy meglehetősen hosszú előzetessel mutatkozott be a San Diego Comic-Con során.

Ahogy az egy nagyobb lélegzetvételű expanziótól elvárható, az adaléknak természetesen a sztorimód kibővítése az egyik legfőbb vonzereje az új karakterek mellett, és bár nem biztos, hogy teljességgel érthető lesz a Havik visszatérésével kecsegtető történet, a a fent látható képsorok alapján biztosra vehető, hogy kapunk néhány mutatós jelenetet a kampány során, végső soron pedig ez a lényeg, nemde?

És ha már szóba kerültek a harcosok, a kiegészítővel érkező Kombat Pack 2 a visszatérő karakterek (Noob Saibot, Cyrax, Sektor) mellett néhány vendégszereplőt is tartalmaz, kiknek felbukkanása nem annyira meghökkentő, mivel már hetekkel ezelőtt kiderült (persze nem hivatalosan), hogy mely filmek ismert alakjai lépnek a küzdőtérre. Ghostface (Sikoly), T-1000 (Terminátor 2) és Conan (Conan, a barbár) ugranak tehát át a Mortal Kombat világába némi csihi-puhi erejéig, ami elég sok lehetőséget rejt magában (pláne a T-1000-es a folyékony fém miatt), szóval kíváncsian várjuk, milyen lesz velük elgyepálni a szembenállókat. Ha pedig ez sem lenne elég, a videó végén még a 3. részben debütált Animality visszatérését is leleplezte a csapat, melynek lényege, hogy a harc végén állattá változva apríthatjuk fel a legyőzött áldozatot – a kedvcsinálót elnézve még a hagyományos Fatalityknél is brutálisabb kivégzésekre számíthatunk. Ősszel tehát mindenképp érdemes lesz visszatérni a NetherRealm verekedős címéhez, mivel ennyi újdonság még egyszer sem érkezett hozzá a tavaly szeptemberi indulása óta.