Minden idők talán legjobb szuperhősképregénye (vagy inkább szuperhősdekonstrukciója), a Watchmen a kilencedik művészeti ág alfája és omegája, a zsáner magnum opusa, amelyet jónéhányszor feldolgozott már Hollywood. Először Zack Snyder 2009-ben mozifilmként, majd 10 évvel később jött a sztori folytatásaként/továbbgondolásaként funkcionáló HBO-sorozat – újabban pedig animációs formában igyekeznek hűen adaptálni Alan Moore és Dave Gibbons kultikus művét. A két részre bontott Watchmen-rajzfilm első felvonása idén augusztusban érkezett meg 4K UHD és Blu-ray kiadásban, a második november 26-án jelenik meg, szintén digitális formában, december 3-án pedig lemezesen – ahogy arról az amerikai IGN is beszámolt.

A bejelentéshez érkezett egy látványos előzetes is, ami egyébként tökéletesen tükrözi az eredeti alapanyag képi világát és stílusát:

A Watchmen Chapter II tehát nemsokára érkezik, az animációs alkotás második fejezetét Brandon Vietti rendezte J. Michael Straczynski forgatókönyvéből, a népszerű karakterek hangjait pedig olyan színészek adják, mint Matthew Rhys (Éjjeli Bagoly), Kate Sackhoff (Selyem Kísértet) Titus Welliver (Rorschach), Troy Baker (Adrian Veidt), Rick D. Wasserman (Komédiás) és Michael Cerveris (Dr. Manhattan). Érdekesség még, hogy az animációs film mindkét felvonása a Warner Bros. Animation és a James Gunn, illetve Peter Safran irányítása alatt működő DC Studios kooperálása alatt készült.

A borítókép forrása: Warner