Kezdjük a „kisebbik” hírrel: az EA és a Westwood a Command and Conquer sorozat 12. évfordulójának megünneplésére szenteli az idei szeptembert. Ennek első lépése, hogy a First Decade kollekcióban is megtalálható C&C Gold verziót ingyen letölthetővé tette augusztus 31-én, a széria születésnapján.

Egy másik kiadó a mai napot, szeptember 1-ét teszi emlékezetessé. A Ubisoft a Tom Clancy's Ghost Recon, a FarCry, a Prince of Persia: The Sands of Time és a Rayman Raving Rabbids speciális verziót kínálja ingyen. Hogy miben speciálisak? Nos, úgynevezett „ad supported” változatokról van szó, azaz reklámokat kell elviselnünk játék közben. Akik kipróbáltak, állítják: ez nem nagyon fáj, a játék alatt nincs semmi, két mozi között ugrik fel egy hirdetés, és a menükben vannak statikus reklámok, a leghosszabb sem tart tovább 10 másodpercnél. Egyelőre szintén kérdéses a státusza a cuccoknak, ugyanis az Ubisoft négyesnél a „US Only” felirat látható, ám állítólag ez „átverhető”, ha a regisztrálásnál (Ubi.com account szükséges a játékhoz) amerikai címet adunk meg.

Egyelőre azért nem írunk többet és csapunk nagyobb felhajtást, mert jelenleg azon dolgozunk, hogy kipróbáljuk őket, majd az összes címet feltöltsük a szerverünkre, és részletes magyar nyelvű telepítési útmutatóval, egyéb támogatással megoszthassuk mindegyiket veletek. Amint ezzel elkészültünk, természetesen azonnal értesítünk titeket, hogy teljes sáv- és mellszélességgel rátehessétek kezeteket a portékákra. Azt hiszem, lesz egy hosszú és gazdag vasárnapunk...

És még valami: forrásaink szerint mindez még csak a kezdet...