A Sony jól láthatóan a jövőben sem hagyja majd a fiók mélyén porosodni a Horizon franchise-t, hiszen nem elég, hogy folytatódik Aloy története, 2022 novemberében az NCSoft (Guild Wars, Lineage) gondozásában készülő MMORPG-ről is lehullt a lepel, az idei Summer Game Fest során pedig kiderült, hogy az imént említett főszereplő ellátogat a LEGO világába. Ha mindez nem lenne elég, még egy élőszereplős adaptáció is formálódik a Netflixnél – pontosabban formálódott, a showrunner viselkedése miatt ugyanis erősen kérdésessé vált az adaptáció sorsa. Végezetül pedig a Guerrilla Games boszorkánykonyhájában fődögélő többjátékos mellékágról sem szabad elfeledkezni, ami már ugyebár évek óta készül, így aztán nem csoda, hogy megtudhattunk róla néhány kulcsfontosságú információt. Az ilyen-olyan morzsákat többnyire a stúdió álláshirdetéseiből lehet csak kihámozni, szóval nem túl meglepő módon a mostani adag is innen származik – ezúttal a mindig jól informált JorRaptor szedett össze pár újdonságot.

horizon-multiplayer.jpg

Amiatt talán senkinek sem fog elkerekedni a szája, hogy a kooperatív módra kihegyezett Horizonben visszatérnek a széria ikonikus masinái (például a Thunderjaw vagy a Stormbird), azok mozgása és viselkedése azonban könnyedén meglepheti majd a rajongókat, mivel úgy tervezik őket a szakik, hogy több résztvevő esetén se legyen sétagalopp a küzdelem. Szintén fontos, hogy a "szörnyeken" a visszajelzések és az analízisek segítségével fognak finomítani/módosítani a megjelenés után (ez bizonyára az egyéb mechanikákra is igaz), a készítők pedig nem feledkeztek meg az egyjátékos gyökerekről, így a multiplayer fókusz ellenére is egy magával ragadó történetet kapunk, melynek elmesélése kéz a kézben jár a gameplay-jel.

Ezt támasztja alá az is, hogy vezető filmes animátornak a leírás szerint a határok feszegetésére kell törekednie animációk terén, maga a látványvilág ugyanakkor továbbra is a stilizált vonalat erősíti – ebből már ugye kaptunk némi ízelítőt a Forbidden West törölt multiplayer módjának kiszivárgott videójában. Tekintve, hogy nem ma kezdődtek a projekt munkálatai (sőt), lassan időszerű lenne belőle mutatni valamit – talán egy PlayStation Showcase-re tartogatják a nagy leleplezést? Akárhogy is legyen, JorRaptor szerint az Aloy sztoriját egyengető fejlesztők is ezen az alkotáson ügyködnek jelenleg (legalábbis egy részük biztosan), ebből adódóan pedig borzasztóan messze lehet még a Burning Shores folytatása – nem lepődnénk meg, ha a tűzhajú hősnőt már csak PS6-on látnánk viszont.