Talán mondani sem kell, de minél többet olvasol, annál jobban bővül a szókincsed, annál magabiztosabban használsz nyelvtani szerkezeteket, hiszen az olvasmányaid során szinte észrevétlenül szippantod magadba ezeket is. További előnye, hogy közben még jól is szórakozol, sőt, adott esetben a célnyelvi országok kultúrájába is bepillantást nyerhetsz.

Mivel kezdj idegen nyelven olvasni?

Sokakban merül fel az igény, hogy szívesen olvasnának idegen nyelven a tankönyvi példaszövegeken túl is, azonban csak kevesen tudják ennek a módját. Hiszen mielőtt arra vetemedsz, hogy eredetiben olvass angol nyelvű irodalmi műveket, érdemes megalapozni a tudásodat az Oxford Corner Könyvesbolt könnyített olvasmányaival.

oxford.jpeg

Bár nagyon csábítóak az angol nyelvű regények, mégis arra biztatunk, hogy kezdőként, középhaladóként, sőt, még haladóként is inkább a könnyített olvasmányok felé vedd az irányt, hogy nehogy kedvedet szegje a kudarcélmény.

Az eredeti művek feldolgozása és megértése már felsőfokú nyelvtudást igényel, enélkül elveszettnek fogod érezni magad még a számodra kedves könyvekben is. Hogy azonban ne maradj így sem angol nyelvű irodalom nélkül, fordulj bátran a könnyített olvasmányok felé!

Mi is az a könnyített olvasmány?

Nyelvoktató szakemberek által újraírt történetekről beszélünk, amelyek a legtöbb esetben a létező angol nyelvű irodalmi művek leegyszerűsített változatai. Úgy, hogy a nyelvtanulók haladnak szintenként, úgy nehezednek az olvasmányok is.

Míg a legelső szinteken alig pár száz szavas szókincs szükséges ahhoz, hogy élvezni is tudd az olvasást, addig a magasabb szinteken lévő könyvek esetében már több ezres szókincset igényel a könyv feldolgozása.

Szerencsére a nyelvtani szerkezeteket is ezekhez a szintekhez igazították, így a könnyített olvasmányok kitűnően kiegészítik a nyelvi tanulmányaidat, hiszen a könyvekben bőven fogsz példát találni akár az egyszerű jelen, akár a függő beszéd használatára!

Ne hagyd ki az extrákat sem!

A könyvek nem csupán az aktuális olvasmányokat tartalmazzák, hanem szószedetet, sőt olvasás előtti, felkészítő feladatokat, valamint a megértést elősegítő utófeladatokat is tartalmaz, így igazán komplex nyelvtanulási élményben lesz majd részed.

További jó hír, hogy érdeklődési körödnek megfelelően választhatsz, hiszen szépirodalmi művek, krimik és romantikus történetek egyaránt megtalálhatóak az Oxford Corner Könyvesbolt palettáján. Természetesen a gyermekek sem maradnak ki, hiszen számukra is kínálnak a kiadók állatos, hercegnős történeteket, így akár egész fiatalon a nyelvtanulás és az olvasás rajongóivá válhatnak a gyerkőcök is!

Végezetül egy fontos tanács: ha felmerül egy-egy ismeretlen szó, ne rontsd az élményt szükségtelen szótárazással, próbáld kikövetkeztetni a szövegkörnyezetből az ismeretlen szó jelentését. Hidd el, mire többedjére találkozol vele, már tudni fogod, mit is jelent!