• Több internetszolgáltató is rekord forgalmat mért kedden a briteknél
  • Ekkor jelent meg többek között az új Xbox és az Assassin's Creed Valhalla is

Rég nem volt már annyira sűrű nap a videojáték-iparban, mint a csütörtöki, november 10-én került ugyanis a boltokba az Xbox Series X|S páros, ami már önmagában óriási esemény. Ehhez azonban hozzájött még az Assassin's Creed Valhalla és a Destiny 2: Beyond Light premierje is, arról nem is beszélve, hogy a Call of Duty: Modern Warfare és a Call of Duty: Warzone is komoly frissítést kapott, valamint a Call of Duty: Black Ops Cold War is előtölthetővé vált az előrendelők számára.

az-internetszolgaltatok-is-kemenyen-megereztek-az-uj-xbox-rajtjat.jpg

Ez már így leírva is jó sok adat, a keddi játékdömpinget pedig az internetszolgáltatók is megérezték, a BBC ugyanis arról számolt be, hogy kiemelkedően magas volt az adatforgalom november 10-én. A BT-nél csúcsidőben 18 Tbps forgalmat mértek, de a Zen Internet és a City Fibre is megdöntötte korábbi rekordját – utóbbi keddet követően szerdán is.

"Most már szinte napi szinten kapjuk az emlékeztetőt arról, hogy a nemzet megnövekedett mértékben támaszkodik az összeköttetésre. Akár az online játékról a következő generációs konzolokon, akár a tartalomstreamelésről, aákr az otthoni munkavégzésről van szó, a kapacitásra való igény egyre csak nő" – nyilatkozta a City Fibre.

Az előző héten egyébként a briteknél is szigorítottak a járványügyi szabályokon, így ez is hozzájárult ahhoz, megnőtt az internethasználat az otthonokban.