Régóta pletykák tárgya az, hogy a következő generációs Microsoft konzollal együtt, vagy talán már abba beleépítve érkezik a Kinect felfrissített és kibővített változata. A különböző, nevüket eltitkoló források arról számoltak be, hogy az új kamera részletesebben és pontosabban tudja majd követni a játékosok mozgását, miközben gyorsabban tudja feldolgozni a begyűjtött adatokat.

A Microsoft természetesen mind ezidáig cáfolt minden pletykát az új konzollal és annak mozgásérzékelő perifériájával kapcsolatban, a bizonyítékok azonban csak gyűlnek. Nemrég éppen az egyik vezető beosztású alkalmazott kotyogta el, hogy már készül az új konzol, ezt megelőzően pedig egy rejtélyes forrás szivárogtatott ki pár képet az állítólag Durango kódnév alatt készülő gép fejlesztői készletéből -- ugyanez az embert pedig most ismét jelentkezett, ezúttal a Kinect 2 programjáról készül képlopattal.

A képen az látszik, hogy a kamera már nemcsak nagyjából tudja leolvasni a játékost, hanem képes annak pontos kontúrját követni, illetve egyenként figyelni az ujjak mozgását. Ha mindez valós, az azt jelenti, hogy az új periféria az eddigieknél komolyabb játékokban is használható lesz, nem csak a jelenleg kapható casual programokban.

Az első kép a Kinect 2-ből