A Velencei Filmfesztivál zárásaként mutatták be a Horizont – Egy amerikai eposz második felvonását, amely annak ellenére került be a rendezvény programjába, hogy az első része enyhén szólva is gyengén szerepelt a mozikasszáknál. Emiatt a Warner határozatlan időre elhalasztotta a következő epizód amúgy eredetileg augusztusra szánt premierjét, azzal az indokkal, hogy időt akarnak hagyni a nézőknek, hogy más platformokon is megismerkedjenek Kevin Costner nagyívű western-eposzával, és ennek tudatásban ülhessenek be az új felvonásra, azonban a kritikák szerint akiknek nem tetszett a nyitófilm, azokat a folytatás sem fogja meggyőzni.

Alex Harrison, a Screenrant kritikusa 2,5 pontot adott a filmre a lehetséges 5-ből: az újságíró nem igazán érti Costner szerelemprojektjét, bővebben azt, hogy ezt a vadnyugati sztorit miért mozifilmes sorozatként, és nem tévésorozatként rendezte meg. „Costner minden erejét összeszedte, hogy ezt a projektet nagyvászonra vigye, és ennek tapsolnom kellene a mozis élmény iránti rajongásomból adódóan. Ehelyett a Horizont 2 láttán még mindig vakargatom a fejemet, és azon tűnődöm, ez miért nem tévében megy.

A Variety kritikusa, Jessica Kiang szerint a gyakran pompás, old school western technikák ellenére a második 3 óránál is hosszabb epizód ugyanolyan nehézkes, zavaros és töredékes, mint az első rész volt. „Ugyanezekből a felvételekből, gyorsan újravágva azérthetőség kedvéért, lehetett volna csinálni három tökéletesen működő egyórás epizódot egy presztízs TV-sorozathoz, a Horizontnak mindig is annak kellett volna lennie.

Ugyancsak hasonlóan vélekedett Stephanie Bunbury a Deadline-tól, aki úgy gondolja, a Horizont 2 látványvilága noha impozáns, a történet továbbra sem áll össze. „Sajnos az anekdoták gyűjteménye egymás mellé pakolva, amik soha nem érnek össze – legalábbis eddig –, hogy egy átfogó körképben mutassák be Amerika születésének turbulens időszakát, ahogy azt Costner és írótársa, John Baird bizonyára elképzelte.”

A The Hollywood Reporter azt írta a második epizódról, hogy egy kicsit nézhetőbb, mint az előző fejezet, de Leslie Ferlepin kritikus ennek ellenére sem lelkesedett túlzottan a filmért. „A második háromórás darabja ennek a vadnyugati témájú szappanoperás drámának lényegében ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint az elődje: túl sok a felvezetés elégséges eredmények nélkül. A szaggatott szerkesztés csak rávilágít arra, hogy nincs harmónia a különböző narratív szálak között, a klisékkel teli produkció minősége pedig gyakran giccses és divatjamúlt érzést kelt, és nem jó értelemben.

A Horizont 2 egyelőre nem kapott új premierdátumot, a harmadik részről Costner nyilatkozta Velencében, hogy fogalma sincs arról hogyan, de mindenképpen megcsinálja. Egyébként összesen 4 filmben szeretné elmesélni a Horizont történetét, ám erre egyre kevesebb az esély.