Az EA válasza Tom Clancyre...Az EA ma bejelentette, hogy beszáll a „nagy Robert Ludlum-hadjáratba”. A 2001-ben, 74 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt író hazánkban is népszerű, és bár igen termékenynek nevezhető (25 könyvet írt, melyek 32 nyelven több mint 290 millió példányban keltek el), legnagyobb sikerét a Bourne-trilógiának köszönheti – a Jason Bourne középpontú univerzum hírneve jelenleg az egekben szárnyal, így nyilvánvaló, hogy sok pénzt lehet kitermelni belőle. A Ludlum Entertainment (LE), amely az író műveinek adaptációit kezeli, korábban, még 2005. januárjában adta el a videojáték-jogokat a VU Games számára, amely nem igazán törte össze magát az átiratok elkészítése terén, és bár a legutóbbi cím (The Bourne Conspiracy, PS3/X360) elég jó kritikákat kapott, voltak ronda bukások is a pakliban, így aztán tavaly júliusban az LE vissza is vette tőlük a pakkot (persze fogalmazhatunk úgyis, hogy az akkor már Acitivision-Blizzard nevű cég első emberét, Bobby "mészáros" Kotickot nem érdekelte tovább a dolog).

Azóta megtudtuk, hogy az LE 12 Ludlum-regény megfilmesítési jogát adta el különböző stúdióknak (Paramount, MGM, Summit Entertainment és Universal – a Jason Bourne karakterére épülő filmeket kizárólag utóbbi készítheti), amelyek jelenleg is gőzerővel dolgoznak a mozikon, így várható volt, hogy játékjogok is hamarosan gazdára találnak. Ez meg is történt, mint említettem, az Electronic Arts lett a nagy nyertes – már csak abban kell bíznunk, hogy mi is azok leszünk... Némi reményre adhat jogot, hogy az első EA-féle Jason Bourne-játékot egyik nagy kedvencem, a svéd Starbreeze készíti, akiknek olyan címeket köszönhetünk, mint a zseniális Enclave és a The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, illetve a The Darkness. A munkálatokat Matt Wolf felügyeli, aki régi motoros a szakmában, és afféle „komisszár” a játékiparban, hiszen ő figyeli a Ludlum-hagyaték, a Gracie Films (The Simpsons) és a Roald Dahl-hagyaték (többek között a Charlie és a csokigyár) megfelelő kezelését, hogy az ezekből készülő adaptációk megfelelő minőségűek legyenek. Remélem, ezúttal (is) a sarkára áll...

Azt sajnos nem tartalmazza a közlemény, hogy az új Bourne-játék mikor jelenik meg és milyen platformokra készül, így még reménykedhet mindenki, hogy az ő kedvencén is viszontláthatja napjaink egyik „legkurrensebb” akcióhősét.