Tegnap egy meglepően hangulatos trailerrel debütált az EA Sports FC 25, persze tényleges játékmenet jelenetek nélkül. Egyelőre csak találgatni lehet, lesz-e igazi újítás idén, de addig is, amíg ez kiderül, a versenytársakról kérdezték a játék fejlesztőit. A PES/eFootballt most hagyjuk, sokkal inkább az új címekről van szó, mint pl. az ingyenes UFL, vagy a 2K-nél készülő FIFA 2K.

Ugyebár a FIFA licensszel egészen 2022-ig az EA rendelkezett, de 2023-ban már az FC 23 jelent meg a FIFA 23 helyett. Ekkor ütötte fel a fejét a pletyka, miszerint a FIFA-jogok a 2K-hez kerültek, akik már nagyban ügyködnek az első saját változaton. Sőt egyesek szerint idén már meg is jelenhet a játék, de hivatalosan még SEMMIT sem tudunk róla.

No de visszakanyarodva az EA Sports FC 25 fejlesztőihez: az IGN őket kérdezte, hogy örülnek-e a versenytársaknak.

"Igen. Kreatív emberként mindig érdekes látni, hogy mások hogyan közelítik meg ugyanazt a problémát, hogyan mutatják be a focit, hogyan oldják meg ugyanazokat a dolgokat. És kövezzetek meg, de engem felvillanyoz, mint focirajongót."
- nyilatkozta Karthik Venkateshan, az Ultimate Team line producere.

"Egyetértek. Szerintem ez csak jót tehet a mi játékosainkkal is, a mi közösségeinkben. Ez nagyszerű."
- tette hozzá Richard Walz, az Ultimate Team játéktervezési vezetője.

Megszólalt továbbá Sam Rivera, vezető játékmenet producer is:

"Örülünk a versenytársaknak. Szerintem mindenkinek jó, ha látja, mire képes egy másik focis szimulátor. Egy olyan mély szimulációs élmény megalkotása, mint a fociszimulátor, hosszú időbe telik. Sok-sok éven át tartó csiszolgatás, finomhangolás. Minden évben ezresével változtatunk valamin, a közösség visszajelzései alapján. Mindez nem lesz csak úgy egyik pillanatról a másikra. Évek alatt kell felépítened. Szóval az elmúlt 15-20 év tükrében nagyon örülünk a játékunknak, és rendületlenül folytatjuk."

Hogy ezzel Rivera odaszúrni akart a 2K-nek, hogy úgysem tudnak ennyi idő alatt letenni valami értékelhetőt az asztalra, vagy csak saját portékáját akarta fényezni, esetleg mindkettő, nem tudjuk, de az biztos, hogy a külvilág felé nem mutatják az aggodalom jeleit az EA-s srácok. Kíváncsian várjuk, mi lesz erre a 2K válasza!