• A FIFA 21 volt október legjobban fogyó játéka az EMEAA régióban
  • A Switch eladásai 77 százalékot javultak tavaly októberhez képest

A GSD publikálta a legfrissebb EMEAA eladási listát, így megnézhetjük, melyik játékok fogytak legjobban most októberben Európában, Ausztráliában, Ázsiában, a Közel-Keleten és a régió többi kapcsolódó országában.

Az bizonyára senkit sem lep meg, hogy az előző hónap legjobbja a FIFA 21 lett, az EA ugyanakkor kettős győzelmet aratott, hiszen a Star Wars: Squadrons is odafért a második helyre. Az első négy hetet tekintve a FIFA 21 eladásai 9.4 százalékkal maradnak el a tavalyi résztől, érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy az újgenerációs verziók csak decemberben fognak megjelenni, ami kihatással lehetett az eladásokra.

A harmadik helyen a továbbra is kiemelkedően teljesítő Crash Bandicoot 4: It's About Time végzett, melyet a hónap végén megjelent Watch Dogs: Legion, az elpusztíthatatlan Grand Theft Auto 5, illetve az év legnagyobb sikere, az Animal Crossing: New Horizons követnek, a szeptemberi első Super Mario 3D All-Stars pedig a hetedik helyre csúszott vissza.

EMEAA eladások (2020 október)

  1. FIFA 21 (EA)
  2. Star Wars: Squadrons (EA)
  3. Crash Bandicoot 4: It's About Time (Activision Blizzard)
  4. Watch Dogs: Legion (Ubisoft)
  5. Grand Theft Auto 5 (Take-Two)
  6. Animal Crossing: New Horizons (Nintendo)*
  7. Super Mario 3D All-Stars (Nintendo)*
  8. Company of Heroe 2 (Sega)
  9. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*
  10. Assassin's Creed Odyssey (Ubisoft)
  11. Mafia: Definitive Edition (2K Games)
  12. Ring Fit Adventure (Nintendo)*
  13. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
  14. Minecraft: Switch Edition (Mojang)
  15. Ghost of Tsushima (Sony)
  16. Assassin's Creed Origins (Ubisoft)
  17. Ni No Kuni: Wrath of the White Witch (Bandai Namco)
  18. Mario Kart Live: Home Circuit (Nintendo)
  19. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (Ubisoft)
  20. Assassin's Creed Unity (Ubisoft)

*digitális eladások nélkül

A hónap során összesen 750 ezer konzolt adtak el a régióban, ami visszaesést jelent az egy évvel korábbi 795 ezerhez képest. Ez azonban a PS4 és az Xbox One gyengülésének tudható be (ami a generációváltás miatt érthető persze), hiszen a Switch eladásai 77 százalékkal nőttek egy év alatt, amivel a Nintendo természetesen ezt a hónapot is megnyerte.

Digitális eladások (Steam, PS Store, Xbox Live és Nintendo eShop) az alábbi kiadóktól: Activision Blizzard, Anuman, Bandai Namco, Capcom, Codemasters, EA, Focus Home Interactive, Koch Media, Microsoft, Milestone, Nacon, Paradox Interactive, Sega, Sony, Square Enix, Take-Two, THQ Nordic, Ubisoft, Warner Bros.

Digitális eladások az alábbi országokból: Ausztrália, Ausztria, Bahrein, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Hongkong, Magyarország, Izland, India, Indonézia, Írország, Izrael, Olaszország, Kuvait, Libanon, Luxemburg, Malajzia, Málta, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Omán, Lengyelország, Portugália, Katar, Dél-Korea, Románia, Oroszország, Szaúd-Arábia, Szlovákia, Szlovénia, Dél-Afrikai Köztársaság, Spanyolország, Svédország, Svájc, Tajvan, Thaiföld, Törökország, Ukrajna, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság.

Fizikai eladások az alábbi országokból: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság.