Nemrégiben elég szomorú híreket kaptunk a jövő februárban már a 25. születésnapját ünneplő The Sims-széria kapcsán, az EA ugyanis bejelentette, hogy nem fog napvilágot látni a sorozat 5. része, ami Project Rene kódnéven készült, és ingyenes szappanoperát kínált volna a rajongók számára. Öröm viszont az ürömben, hogy ez a lépés egyáltalán tesz pontot az életszimulátor pályafutásának a végére, sőt, épp ellenkezőleg: a fejlesztők ezentúl minden eddiginél több energiát fognak fektetni az idén 10 éves The Sims 4-be, így előbb vagy utóbb megkapjuk azt az élményt, amit egy számozott folytatástól várna az ember, csak épp nem veszik el közben az évek során elért eredmény. A kiadó tehát egyfajta univerzális franchise-ként fog tekinteni a The Sims-re, amibe nemcsak a játék, de a film is beletartozik, melynek létezését végre hivatalosan is elismerte a cég.

Az Electronic Arts weboldalán közzétett bejegyzéséből ugyanis megtudhattuk, hogy a kiadó partneri kapcsolatra lépett az Amazon MGM Studios-szal, így megindulhatnak az adaptáció munkálatai. Ahogy azt már korábban is írtuk, a hat Loki epizódot jegyző Kate Herron ülhet az opusz rendezői székébe, a társíró szerepét pedig Briony Rodman (Ki vagy, doki?) ölti magára. A produceri munkálatokért Margot Robbie cége, a LuckyChap és a Vertigo Entertainment felel (természetesen a fejlesztőcsapat közreműködésével), az EA alelnökének, Kate Gormannek pedig felettébb nagyratörő tervei vannak a mozival, hiszen a tavalyi évet letaroló Barbie-hoz hasonló hatást szeretne vele elérni.

Mivel a The Sims neve még azok számára is ismerősen csenghet, akik kevésbé mozognak otthonosan a videójátékok világában, minden esély megvan arra, hogy kasszát robbant a film, de ez jelen pillanatban pusztán spekuláció, hiszen láttunk néhány elképzelhetetlennek vélt bukást az elmúlt években. Mindenesetre szívből reméljük, hogy a hitelesség jegyében simlish nyelven fognak karattyolni a szereplők, és csakis felirattal lesz érthető a vélhetően erősen túldramatizált sztori.

A borítóképek forrása: IGDB