2022 októberében került leleplezésre a Project Rene, amit a The Sims-széria következő lépcsőfokaként (innen a kódnév, ami a megújulás szóból származik) harangoztak be a szakik, és amelyről időközben kiderült, hogy nem a The Sims 4 helyett, hanem a mellett kerül forgalomba, méghozzá teljesen ingyenes címként, cross-platform támogatással megspékelve. Az Unreal Engine 5-tel készülő életszimulátor könnyedén a zsáner új királyává válhatott volna hiszen a Life by You törlésével az elképesztő karakterkészítővel érkező inZOI-t tekinthetjük az egyetlen érdemi kihívónak, végül azonban csak a Krafton címe maradt talpon a vidéken, nemrég ugyanis kiderült, hogy már soha nem fogjuk megkapni a hőn áhított The Sims 5-öt.

Maga a kiadásért felelős Electronic Arts erősítette meg (mind a weboldalán, mind pedig a Varietynek adott interjúban), hogy nem fog elkészülni a sorozat következő számozott felvonása, helyette inkább az idén tíz esztendős The Sims 4-re koncentrálnak a fejlesztők. „A The Sims túllép a lineáris, egymást követő kiadásokon, így pedig minden eddiginél több lehetőséget kínál majd a játékosoknak” – olvasható az EA közleményében, amit azzal egészített ki a vállalat alelnöke, hogy ezzel a lépéssel  lényegében vége az egymást váltó fejezetek korának. „A közösségünkkel közösen dolgozunk a Sims új korszakán. Nem fogunk a korábbi projektek helyettesítésén dolgozni, csak az univerzumunkat fogjuk bővíteni” – ecsetelte Kate Gorman az imént említett portálnak. 

Számozott felvonások halmaza helyett tehát a jövőben már egyfajta univerzális franchise-ként fog működni a The Sims, amely minden platformot és produkciót (például a Margot Robbie produkciós cégének gondozásában készülő adaptációt) magában foglal, a rendszeresen (jelen állás szerint kéthavonta) érkező frissítéseknek köszönhetően pedig előbb vagy utóbb meg fogjuk kapni azt az élményt, amit egy tényleges 5. epizódtól várnánk, csak épp olyan formában, hogy közben nem nullázódik le a The Sims 4-ben elért teljesítményünk. Mindemellett ráadásul a tartalomgyártók is teljesen szabad kezet kapnak a The Sims 4 Creator Kiteknek köszönhetően, így folyamatosan érkeznek majd azok az újdonságok, amik garantálják a hosszú távú szavatosságot. Szerintetek ez a jó irány, vagy jobban örültetek volna a The Sims 5-nek?

A borítóképek forrása: Steam