Azt hiszem, aki elkísért minket tegnap is, már egyetért velünk abban, hogy dacára minden rémhírnek, a PC-s platform nem halt meg, sőt, köszöni szépen, jól van. Lehet, hogy vannak nagy címek, melyekre hosszabb-rövidebb ideig várnunk kell a konzolos megjelenés után, vannak, melyek soha nem érkeznek meg hozzánk, ám van helyettük jó pár olyan, amely csak a miénk...

Induljunk hát tovább, és csemegézzünk kedvünkre!

East India Company  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

Hajózós, kereskedős, csatázós; hűséges olvasóink tudják, hogy figyelemmel kísérem a finn srácok munkáját, úgyhogy erre tessék a bővebb infókért.

Az E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. rész

Ether Saga Online

Kínai MMORPG a Perfect World Entertainmenttől, színes, szagos, cowboyokkal, motoros malacokkal, anime karakterekkel, 24 fős raidekkel, kétféle verzióban: a nyugati világnak szántban kevesebb lesz a grind, mint az ázsiaiban... El ne felejtsem: tök ingyenes lesz. A hivatalos oldal.

Fallen Earth  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

Újabb MMORPG, ezúttal posztapokaliptikus shooter kivitelezésben (igen, lövölde, ahol a találatok kiértékelésénél már a statok összevetése játszik be), az Icarus Studio munkája. A srácok érdekes számokkal dobálóznak: 5600 küldetés, hosszú fejlődési idők (15-20 óra kell egy szintlépéshez!), 100 négyzetkilométeres világ (12 óra, ha át akarsz gyalogolni rajta), amit a megjelenés után tovább fognak bővíteni (mindez egyébként a Grand Canyon környékén játszódik), számos jármű, lótól („akit” ki is lőhetnek alólad) a homokjárókon át a motorokig. No igen, van egy kis Fallout 3 beütése, de annál jobb... 



Az E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. rész

Fallout 3: Point Lookut

No, kellett nekem emlegetni. Mucsai DLC a Capital Wasteland mellé, bővebben erre...

Az E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. rész

FIFA 10  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

Nem az én sportom, írtunk róla a Guruban és itt is, Darths meg majd úgyis ellát minket infóval, ha akarjuk, ha nem... De jegyezzük meg, hogy lesz, talán most már nem mostohagyerekként bánik a PC-sekkel a tisztelt EA...

Az E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. rész

Front Mission Evolved  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

Meglepett minket a Squre ezzel a címmel. Mechwarrior érzésű TPS a Double Helixtől, a többit már tudjátok.

Az E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. rész

G-Force  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

A Disney 3D-s animációs filmjéből készült platformakció, szuperkém tengerimalacokkal és megvadult vasalókkal. Nekünk tetszik...



Az E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. rész

Global Agenda

Havidíjas MMOTPS, az újonc Hi-Rez első projektje. A 22. századi Földön járunk, melyet már csaknem teljesen meghódított a Commonwealth. Csak pár tartomány állja még a sarat, amelyek szuperügynököket bérelnek fel az ellenállásra, mire válaszul a gaz kormányzat is beveti a saját ágenseit. A cuccot az Unreal Engine 3 hajtja (nem csak ebben hajaz az UT-re...), lesz benne repkedés á la Dark void, PvE, PvP, fejlődési rendszer és a többi. Erre tessék.

Hearts of Iron III  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

A karosszéktábornokok kedvence, a Paradoxról szóló bemutatómban már írtam róla. Rétegjáték, rétegjátékosoknak...




Az E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. rész

Heroes of Telara

Na, ki találja ki, mi ez? Bezony, fantasy MMORPG a Trion Studiostól, melyben lehetsz harcos, mágus, gyógyító vagy tolvaj, ám a kasztokat és alkasztokat (utóbbiakat spéci kártyák megtalálásával oldhatod fel) bármikor megváltoztathatod. Ami még érdekesebb, hogy a fejlesztők a játék „lelkét” szerveroldalon funkciónként, nem pedig helyszínenként tárolják, ami jelentősen csökkenti a lag lehetőségét (főleg, ha egy helyen sokan tartózkodnak), és lehetővé teszi, hogy valós időben megváltoztathassanak bármit a játékban. Megjelenés jövőre, hivatalos oldal erre.

Homefront  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

Az E3 előtt már beszámoltunk a Kaos Studios FPS-éről, amelyet a EuroGamer szakírója úgy jellemzett, mint „amikor a Half-Life 2 találkozik a Ghost Recon Advanced Warfighterrel, azaz politikai színezetű, közeljövőben játszódó, militáns FPS. Két erőssége már most van: az egyik mindenki Szent Grálja, az Unreal Engine 3, amelyből a srácok kicsavarták a maximumot (a show-n bemutatott, játszható demó eléggé meggyőző volt), a másik a „drámamotor”. Ez egy szubrutin, amely gondoskodik róla, hogy mindig az akció középpontjában legyünk – például ha egy dzsipet telibe találunk egy RPG-vel, egy lerepülő roncsdarab tutira a képünk felé vágódik, és ha nem hajolsz el előle, megszívod, de ugyanígy utasíthatja a csapattársunkat, hogy pördüljön meg, és az utolsó pillanatban lője szét a fejét a felénk rohanó ellenségnek. És persze ott van még egy erősség: a John Milius (Apokalipszis most) által felügyelt sztori. A srácok, akárcsak az előző játékuknál (Frontlines: Fuel of War), itt is rágyúrnak a multira: nagy lélegzetű kiadós csaták, járművekkel, hatalmas terepen. A cucc 2010-ben érkezik, ám előbb PS3/X360 platformra, és csak ezeket követően PC-re.


Az E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. rész

Huxley: The Dystopia  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

Egy hosszabb írást már szenteltem a Webzen MMORPG-jének, úgyhogy aki kíváncsi rá, és kihagyta volna, bepótolhatja.

Jade Dynasty

Ingyenes MMORPG, húzza valaki a strigulákat? Ha hiszitek, ha nem, ezt is a Perfect World Entertainment hozza el nekünk Kínából, akár csak az „éter szaga onlányt”, és az ősi Kínában játszódik, harcművészetes, misztikus, azaz nemcsak nevében hasonlít a BioWare-féle Jade Empire-höz. Ám van néhány érdekesség benne. Például lehet offline szintet lépni: ha mondjuk ki kell hagynod pár napot, és nem akarod, hogy a haverok ellépjenek a karakteredtől, bezsákolsz egy csomó spéci tekercset, avatarodat meditálni küldöd, és kilépsz, a pergamenek hatására ő szép csöndben felfejlődik. Aztán meg lehet kérni az MI-t, hogy pörgessen le egy küldetést, mert neked pisilnod kell; mondjuk lehet, hogy mire visszaérsz, a karid elpusztult, de hát ez benne van a pakliban. Végül ott van a „felemelkedés”: visszatérsz 1. szintre, így új képességágat próbálhatsz ki, ám a magasabb szinteken erősebb leszel mint a veled egy szintben lévők. Ha ki akarod próbálni, június 15-étől megteheted, valahol errefelé!

Jumpgate Evolution  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

Többször beszámoltam már a NetDevil kultikus-klasszikus űr-MMO-jának új generációs átértelmezéséről; az E3-on bemutatott verzióban sok újdonságot nem lehetett látni, de ez azért van, mert jelenleg a srácok a harcok kiegyensúlyozásán melóznak, e munkára fel is vettek egy külön programozót. Mint legutóbb írtam, a cucc késik, mert nem akarják összecsapni, ami eleve jó jel. A kiadás után egyébként két területre fognak koncentrálni a srácok: a többszemélyes hajókra (például egy koma pilóta, a másik a lövész), illetve az űrjárgányok teljesen egyedi kinézetűre alakíthatóságára.





Az E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. rész

Just Cause 2  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

Közöltünk már róla részleteket, az Avalanche Studios és az Eidos megint megpróbálja, hátha most összejön... A GameSpot szerint egész pofás az új cucc, az akció pörgős, a csáklyázás remek (nemcsak felkapaszkodhatsz egy helikopterre vele, de például hozzárántasz valakit egy benzines hordóhoz, majd mehet a bumm), és úgy általában aki szereti a Mercenaries 2-féle esztelen pusztítást (reméljük, annak számos hibái nélkül), annak érdemes figyelnie Rico Rodriquez új kalandjára. Az E3-as trailer a letöltéseknél.

Az E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. rész

Karma: Operation Barbarossa

Második világháborús online FPS, a kínai Dragonfly fejlesztésében, négy kaszttal (kommandós, támogató, mesterlövész, nehézfegyveres), csapatalapú játékmódokkal (Escort, TDM), két szemben álló féllel (lehetünk ruszkik vagy németek). Ami vonzó lehet, hogy ingyenes a cucc, mikrotranzakciós rendszerrel, amelyben azonban csak ruhákat és más holmikat vehetünk, fegyvert, XP-t, vagy bármit, ami a „gazdagot erőssé tehetné”, nem.


Kung Fu Hustle

Már fárasztó leírnom is, de ez egy újabb ingyenes, mikrotranzakciós online játék, ezúttal a verekedős fajtából, amelynek múzsája, ahogy azt a mozirajongók kitalálhatták, Stephen Chow zseniális filmje (hazánkban: A pofonok földje). Készítője a Sony, maga a cucc rajzfilmszerű, humoros, játékmenetében kicsit a Guild Warsra hajaz, azaz a városokban összeállhatsz más komákkal instance-okban bunyózni. Hát így.


Left 4 Dead 2  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

A nagy botrány, azaz volt az a pénz, amiért a Valve képes kiadni még egy L4D-t, teljes áron. Hát, ők tudják... (Infó itt, videók erre.)

League of Legends: Clash of Fates  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

Tavaly már írtam róla, a zseniális Warcraft III mod, a DOTA készítőinek (kiegészülve néhány exblizzardos sráccal) játéka, amely erősen hajaz a nagy elődre, illetve az abból merítő Demigodra. Az E3-on bemutatott cuccból sok új nem derült ki, egyre jobban néz ki, egyre pofásabb a kicsike. A készítők annyit mondtak, hogy a LoL valószínűleg egy online játék lesz, bár hogy mennyit kell majd fizetnünk, illetve a kiadás utáni frissítések mibenléte még nem tisztázott.


Az E3 PC-s szemmel, II. rész

LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

Erről is adtam hírt, folytatódnak a kockákból összerakott régészprofesszor kalandjai. A Traveller's Tales emberei nulláról építik fel az új részt, azaz teljesen friss cuccot kapunk, lesz benne kooperatív mód és robusztus pályaépítő/szerkesztő alkalmazás.

Lost Planet 2  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

Nagyobb látótávolság és szabadabb mozgástér, gyorsabb mozgás (még futás gomb is van!), és „befoltozott” karakterek (nem „vérzünk” folyamatosan, azaz nem szivárog belőlünk a T-Eng) – ezeket emelte ki az IGN szakírója E3-as beszámolójában, no és persze a négy fős kooperatív módot. Biztatóan hangzik, aki az elődöt szerette, ezt imádni fogja. És bár egyelőre mindenhol PS3 és X360 platform van feltüntetve, én nem aggódom a PC-s port miatt...


Az E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. rész

Mafia II  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

Az első rész zseniális volt, a második csudásan néz ki, kár, hogy várnunk kell rá még sokat. E3-as trailer itt.

Az E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. rész

Majesty II  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

Egy hosszabb beszámolót már szenteltem e klasszikus, egyedi játék folytatásának. Igen, várólistás, de hát ezt már annyiszor mondtuk...

Mass Effect II  Az E3 PC-s szemmel, II. rész

A BioWare ismét bemondja a tutit, mi pedig zabálni fogjuk... Előzetes a 2009/08-as Guruban, videó itt.

Az E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. részAz E3 PC-s szemmel, II. rész



Holnap következik az utolsó rész, a Need for Speed SHIFT-től a Wolfensteinig. Tarts velünk akkor is!