...és a lista nem csekély! Vannak játékok, melyekről beszámoltunk, másokat csak megemlítettünk, és sajnos kimaradt pár projekt, amelyek viszont megérdemlik a figyelmünket. Jöjjön a nagy PC-mustra, amely akkora terjedelműre sikeredett, hogy szét kellett darabolnunk három részre, így szombatig naponta kaptok egy-egy újabb darabot belőle. Ez tehát az első rész.

The Agency  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

A Sony szuperkémes, humoros MMORPG-jének fejlesztése nem állt meg, sőt a show-n belepillanthattunk a játékmenetbe is. A GameSpot beszámolója szerint továbbra is kellemes, sőt sikergyanús címről van szó, amelyben nagy szerepet kap a teammunka, sok akció, kémkedés, ráadásul cross-platform demót próbálhattak ki (egy PS3-on és egy PC), és semmi gond nem volt. Igazából itt csak a PS3 update lehetőségei miatt bukhat el a dolog, hiszen egy MMOG-t rendszeresen frissíteni kell, és azt a Sony szakembere is elismerte, hogy ezen a téren még bennük is vannak kérdőjelek... Az alábbiakban egy hosszabb, három részre vágott anyagot tekinthettek meg, az egyik fejlesztő tolmácsolásával.







Alan Wake  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Beszámoltunk róla, végre elérhető közelségbe került Alan barátunk és az ő rémálmai, de úgy vagyunk már vele, hogy hisszük, ha látjuk...

Az E3 PC-s szemmel, I. részAz E3 PC-s szemmel, I. részAz E3 PC-s szemmel, I. rész

Alliance of Valiant Arms (A.V.A.)  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Az ázsiai Redduck ingyenes, mikrotranzakciós online, modern időkben, városi környezetben játszódó céllövöldéje, nem kevés CS-beütéssel, az Unreal Engine 3 erejével. 16 fő (két nyolcas teamben), csapatalapú kompetitív módokkal (Escort, Convoy, Annihilation, Demolition), három kaszttal (kommandós, könnyűfegyveres, mesterlövész), mindez a tervek szerint még az idei év végén.


Aliens vs. Predator  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Nagy cím, írtunk róla legutóbb a magazinban is, a többit lásd ott. Várjuk szeretettel!




Az E3 PC-s szemmel, I. részAz E3 PC-s szemmel, I. részAz E3 PC-s szemmel, I. rész

Alpha Protocol  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Az Obsidian ugyancsak kémes, akciódús RPG-je 2006 óta készül, de állítólag a harmadik negyedévben végre megjelenik, bár még alfa állapotban van. Sok újdonságot nem tudtunk meg, a játék hozza a kötelező elemeket: lopakodásos gyilkolások, morális döntések, az ezekre reagáló világ. Trailer a letöltések között.

Az E3 PC-s szemmel, I. részAz E3 PC-s szemmel, I. részAz E3 PC-s szemmel, I. rész

Arcania: A Gothic Tale  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Gothic-felelősünk, NightBagoly beszámolt róla, a JoWooD megint nagyon fogadkozik, a Spellbound nagyon igyekszik, mi meg szurkolunk nekik...

Az E3 PC-s szemmel, I. részAz E3 PC-s szemmel, I. részAz E3 PC-s szemmel, I. rész

APB (All Points Bulletin)  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Sajnos nem sokat beszéltünk róla, pedig megérdemelné, egyik titkos favoritom;  a perzisztens online akciócím készítője a RealTime Words, amelyet ugyebár Dave Jones, a Rockstar egyik alapítója hozott létre, és már lepakoltak egy elképesztően jó cuccot az asztalra, a Crackdown-t. Az APB sem esett messze a fájától: nyílt világú akcióorgia, melyben a „hozd létre saját karakteredet” szlogen nem üres duma: a kinézetünktől a kocsink tuningolásán át a saját zenei anyagig mindent magunk határozhatunk meg, olyan őrült részletekbe menően, hogy hogyan hordjuk az ingünket vagy mennyire gomboljuk azt be, és egyáltalán milyen az a gomb; a tetkókat vagy az autó matricáit is magunk rajzolhatjuk meg, egyszerű vektorgrafikus programmal. A lényeg persze a hirig, csatlakoznunk kell egy bandához, majd harcolni, küldetéseket végrehajtani, mindezt egy élő és lélegző városban (Unreal 3 motor), melyben kerületenként egyszerre száz játékos eshet egymásnak. Igen, a játékmenet erősen hajaz a GTA-ra, de mivel azt is szeretjük, ezt tutira imádni fogjuk! Megjelenés remélhetőleg 2010 elején.


Az E3 PC-s szemmel, I. részAz E3 PC-s szemmel, I. részAz E3 PC-s szemmel, I. rész

Assassin's Creed II  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Hype-oltuk eleget, talán már játszani is olyan jó lesz vele, amilyen betyár jól néz ki...

Avatar: The Game  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

James Cameron életének fő műve lesz az ősszel bemutatásra kerülő mozi, melyet 14 éve dédelget, csak épp meg kellett várni, hogy a technológia felnőjön a forgatókönyvhöz... A cucc egyébként egy sci-fi, amelyben egy bolygó kiaknázása a cél, újfajta csodával: miután a légkör nem belélegezhető számunkra, az őslakosokat mintázó avatarokat hoznak létre a tudósok, melyekbe beleplántálhatják egy ember tudatát. A Ubisoft teljes 3D-ben programozza le a kapcsolódó játékot, amely a hírek szerint döbbenetesen néz ki. Egyébként az avatar egy akció/RPG, melyben lehetünk a mecheket használó, high-tech nagyvállalattal vagy a törzsi fegyverekkel hadakozó benszülöttekkel egy avatart terelgetve; a lényeg mindkét esetben ugyanaz: küldetések, akciók, XP-gyűjtés, ezekből karakterfejlesztés, így új eszközök, területek elérése. Bővebben a 2009/08-as Guruban.



Bass Pro Shops: The Hunt

A címben jelzett cég horgász- és vadászfelszereléseket, egyéb sport- és szabadidőeszközöket forgalmaz. Megbízásukra a Griffin International elkészített pár ilyesmi mókát: érkezik a Strike című pecás, és a Hunt vadászós cím, amelyek tulajdonképpen casual minijátékok gyűjteménye, karriermóddal, és konzolra (X360, Wii) speciális kontrollerrel, BPS vadászpuska replikával...

Batman: Arkham Asylum  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Róla is írtunk sokat, még mindig biztató a cucc, várólistás...

BioShock 2  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Ismerjük már jól; ami a nagyobb újdonság (a Big Daddy, mint hős a Big Sister mellett) , az ugye a multi, mely az első rész története előtt egy évvel játszódik, azaz ama nevezetes polgárháborúban vitézkedhetünk, mely romba döntötte Andrew Ryan víz alatti utópiáját. A móka leginkább a CoD4-re hajaz, azaz a meccs végén rangsorolnak minket, ez alapján juthatunk újabb fegyverekhez és plazmidokhoz. Az akció heves, és ami a nagy móka: a pályán megjelenik egy Big Daddy hacuka, és aki megtalálja, belebújva igazi, lassú, de halálos Apucivá válhat, amellyel a feje tetejére állíthatja a csata állását...

Black Mirror 2  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

A szép, de elbaltázott mechanizmusú point and click kaland folytatását már új csapat készíti (az Europa 1400: The Guild csapata), és bízunk benne, hogy kijavítják az előd hibáit. A beszámolók szerint a játék gyönyörű (2D-s, rajzolt hátterekben 3D-s karakterek), a hangulat remek (baljós, sötét, rejtélyes), a sztori jó. És bár eléggé tipikus p&c, ha nem vágják agyon az elődhöz hasonló pocsék szinkronnal, a műfaj szerelmeseinek ajánlott vétel lehet jövő év elején.

Blur  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Szintén bemutattuk (videó erre), a PGR készítőinek arcade, egyedi kinézetű, erős online vonallal megtámogatott autós cucca.

Borderlands  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

A Gearbox húzása úgy tűnik, bejött: az E3-as demó alapján az átdolgozott grafika ütős, az akció durva, az egyedi képességfával és arzenállal rendelkező, fejleszthető karakterek kitolják az amúgy is magas (20-30 fő-, és 130-140 mellékküldetés) szavatosságot, az 1-2-3-4 fős kooperatív mód és az egyedi kinézetűre pimpelhető járművekkel őrjöngés mindezt megfejeli... Előzetes a 2009/08-as PC Guruban.

Brink  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

A Bethesda és a Splash Damage sci-fi FPS-e főleg az online szekcióban domborít, a nyolc fős kooperatív mód, illetve a teljes szingli kampány végignyomása online, „élő” ellenfelekkel jól hangzik. Bővebben erre.

CrimeCraft  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

A Vogster MMOFPS-e erősen hajaz az ABP-re: modern, nagyvárosi, bandaháborús, melyben szintén egyedi karakterrel vehetünk részt. A céhek itt bandák, a harc a 14 „combat instance” egyikében zajlik, számos játékmódban (Free for All, Team Deathmatch, Capture the Flag, Robbery). Előfizetős lesz, a fejlesztők szerint „olcsóbb, mint a WoW”, sűrű update-ekkel (új fegyverek, instance-ok), de kérdés, hogy állja meg a helyét a sűrű mezőnyben.



Darkest of Days  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Elég régen mutattuk be az 8monkey Labs FPS-ét. Ebben egy, a nagy sziú háborúban az indiánok által súlyosan megsebesített katonát alakítunk, akit egy időutazó ügynökség átránt a jövőbe, és innentől kezdve nekünk is ez lesz a melónk: megmenteni a kiválasztottakat a történelem nagy csatáiban (amerikai polgárháború, a két világégés, Pompeji) – csakhogy egy ellenlábas szervezet ezt megpróbálja majd megakadályozni, így kemény akciókra számíthatunk. A srácok saját motort írtak, mely állításuk szerint képes lekezelni a képernyőn egymást gyepáló több száz fős tömeget, megfelelő MI-vel és útkereső rutinnal kiegészítve. Érdekesen hangzik, a magam részéről kíváncsi vagyok a cuccra.

Dark Void  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Keveset foglalkoztunk az Airtight Games kicsit a Tribes-ra hajazó, repkedős TPS-éről, ami azért is bűn, mert baromi jól néz ki a cucc, és igencsak pörgős akcióorgiának tűnik, ráadásul a függőleges fedezékrendszer alaposan megkeveri a szószt (és téged is, ha elfelejted, merre van a fel és a le...). A Capcom belehúzott, mi pedig örülünk...




DC Universe Online  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Alkosd meg saját szuperhősödet egyedi erőkkel, majd ugorj fejest a heves akciókat kínáló küldetésekbe, melyekben Batmant, Supermant, és a többi DC-héroszt kell támogatnod. Érdekesnek tűnik tehát a Sony MMORPG-je, a műfajt kedvelőknek érdemes figyelnie rá, hiszen a belsős alfa fázisnak vége, lassan jön a béta.

Disciples III: Renaissance  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Igen, még mindig készül a „HoMM sötét verziójának” újabb felvonása, immár az orosz Akella műhelyében, és a beszámolók szerint egyre jobban néz ki, plusz egyre komolyabb, összetettebb. Nálam várólistás, szerettem az elődöket is, jó TBS-ből úgysem vagyunk elkényeztetve. Oroszul már állítólag augusztusban játszható lesz, a lokalizálással pedig szeretnének a srácok télre végezni.


Divinity 2: Ego Draconis  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Egyik ügyeletes kedvencem, írtam is róla egy előzetest a Guruban, azóta sokkal többet nem is tudunk róla. A dtp kiadó embere, Claas Wolter elárulta, hogy alsó hangon is 40 óra játékidőre számíthatunk, de a mellékküldetésekkel ezt kitolhatjuk, nem beszélve a sárkányként való röpködésről. Még mindig imádkozom, hogy ne szúrják el... Nos, szeptemberben meglátjuk.


Dragon Age: Origins  Az E3 PC-s szemmel, I. rész

Ellőttünk már sok puskaport vele kapcsolatban, és ugye a „BioWare szerepjáték” kifejezés ma már magáért beszél...

Droplitz

Igen tetszetős casual játék, a klasszikus „csőépítő” móka megcsavarva, azaz a csődarabokból kell egybefüggő vezetéket építeni, minél gyorsabban, ráadásul nem csak egyet. Sokféle játékmód vár ránk, minden konzolra és PC-re, az év végén. A hivatalos oldal.



Holnap folytatjuk, E-től M-ig, az East India Companytől a Mass Effect II-ig!