Az Anonymous egy világméretű hackerekből és crackerekből álló szövetség, ami sok vitatható dolgot tett eddig, beleértve a PSN tavalyi kiiktatását. Most pedig ismét a Sonyra terelődött a figyelmük, ugyanis a japán vállalat teljes mellszélességgel támogatja az amerikaiak internetcenzúrát lehetővé tevő törvényjavaslatát, a SOPA-t. Ez persze minden komolyabb online aktivitásnak véget vethetne, így az Anonymus a napokban egy új IRC-csatornát nyitott, melyben egy ideig arról folyt a vita, hogy miképp támadják meg a Sonyt.

Az Anonymous kinyírja a Sonyt

Bár a tagok egy része szorgalmazta, hogy lőjék le ismét a PSN-t, a többség úgy döntött, nem szúr ki az ártatlan játékosokkal. Arra is ígéretet tettek, hogy nem nyúlnak a gamerek személyes adataihoz. A Sony fejeseit azonban folyamatosan támadni fogják, és amit csak megszereznek róluk, közkinccsé teszik.

A Sony egyelőre nem reagált hivatalosan, noha biztosak lehetünk benne, hogy a nyári fiaskó óta felkészülten várják a támadásokat. A SOPA egyébként tényleg komoly gondot okozhat, feltéve, ha beiktatják.