A januári CES-en az Nvidia bejelentette a Grid technológiáját, amivel versenybe kíván szállni a játékstreamelő piacon, most pedig az AMD villantott hasonló célt szolgáló alkatrészeket. A kaliforniai cég a minap mutatta be a Radeon grafikuskártyák kifejezetten streamelésre kifejlesztett Sky családját, melyek egytől egyig a cég Graphics Core Next architektúrájára épülnek, ami a RapidFire megoldással karöltve hatékonyságot és gyors válaszidőt biztosít -- legalábbis a sajtótájékoztatóban leírtak szerint.

Az AMD Sky Graphics szériája három nagyteljesítményű kártyából áll, melyek közül a csúcskategóriát képviselő Sky 900 a Joystiq értesülései szerint 3584 stream processzort és 6 GB GDDR5 memóriát tartalmaz, az adatátviteli sebessége pedig 480 GB/s. Ezzel a teljesítménnyel a cég elmondása szerint nem jelent problémát konzolokra, PC-re vagy éppen hordozható eszközökre sugározni a tartalmakat.

Az új kártyák az ebben az üzletágban mozgó cégek és játékfejlesztők közreműködésével készültek el az AMD Unified Gaming Strategy programjának keretében, mely nem mellesleg a Never Settle csomagokat is eredményezte. A fő partnerek között a CiiNow-t, a G-Clustert, az Otoy-t és az Ubitust találjuk.