A sütők, főzőlapok, hűtőszekrények mellett ugyanolyan fontos a páraelszívók és szellőzőrácsok alkalmazása a konyhákban. Mint ahogy minden téren, itt is nagyon fontos a tervezés során az ideális szellőzés kialakítása, kiépítése, amelynek maximális minőséget kell képviselnie.

Az alumínium szellőzőrács elhelyezkedése otthonunkban

A konyha felújítása, kialakítása során érdemes fokozottan odafigyelni arra, hogy elég időt szánjunk a tervezésre, valamint megvizsgálni, hogy milyen új készülékekre van szükség. Kiemelt szempont, hogy olyan szellőző rendszert építsünk ki, amely a lehető legmodernebb technológiákat, megoldásokat alkalmazza. Ide tartoznak a szűrők is, hiszen ezzel magunkat és megkímélhetjük a kellemetlen szagoktól. Egy jó szellőzőráccsal és szűrővel egész otthonunkat tisztábbá varázsolhatjuk. Ezeket az eszközöket sok más kiegészítővel együtt a VasalatWebshopból könnyen beszerezhetjük.

Az elszívó rendszerek befújó, valamint elszívó pontján is fontos szerepet töltenek be az alumínium szellőzőrácsok. Otthonunkban a kellemetlen szagoknak leginkább a konyha van kitéve, ezért fontos, hogy sütés-főzés során a levegő keringése megfelelő mértékben megoldott legyen. A minőség, a strapabíróság az alumínium szellőzőrács tökéletes választás, nem hiába nagyon elterjedt a családi házakon kívül nagyobb csarnokokban, sőt, ipari környezetben is.

https-wwwvasalatwebshophu-2022-szeptember-cikk1.jpeg

Az egyik legfontosabb szempont: az egészség

A főzés során rengeteg füst keletkezik, ezt gyakran nevezik “a konyha gyilkoságnak”, ugyanis évente több millió ember egészségügyi problémáiért is felel, hisz a beltéri levegő szennyezettsége nagyban hozzájárul a tüdőrák kialakulásához. Fontos kiemelni még mielőtt megijedünk, hogy a mi konyhánkban is jelen lehetnek a rákkeltő anyagok, ez még nem jelent közvetlen veszélyt. A főzés során keletkező füstben rengeteg káros anyag van, de ezek könnyen kezelhetőek megelőzéssel, szellőztetéssel. Több tanulmány is bebizonyította, hogy 50%-kal csökkenthető a tüdőrák kialakulása egy minőségi szagelszívó rendszerrel.

Intsünk búcsút a kellemetlen szagoknak

Az emberek többsége nem érzi a szagok többségét saját otthonukban. A kutatások azt mutatják, hogy ugyan mások otthonában hamar felismerjük a kellemetlen szagokat, de a sajátunkban ez már sokkal kevésbé jellemző. Nagyon könnyen hozzászokunk azokhoz az illatokhoz, amiket a mindennapok nagy részében érzékelünk. Ez az úgynevezett szaglási alkalmazkodás. Az első lépés, hogy a kellemetlen szagokat eltávolítsuk otthonunkból, hogy egy jó minőségű, hatékony elszívóberendezést, valamint szellőzőrácsot építünk be.