Az Activison jogi lépésekkel fenyegetett meg egy rajongói portált. A Sierra.net a régi, húsz évnél is idősebb Sierra On-Line kalandjátékokat tette elérhetővé ingyen, a jogilag még most sem egészen tiszta abandonware-jelenségre hivatkozva.

Aki nem tudná, mi fán terem a furcsa kifejezés, annak elmagyarázzuk, hogy az angol "abandon" (elhagy, egyedülálló) és "software" (program, bár gondolom ez nem szorul komolyabb bemutatásra) szavakból összerakott abandonware olyan játékokat takar, melyek nagyon régiek, és ma már nem hoznak hasznot az egykori kiadóknak, fejlesztőknek, sőt, az esetek többségében ezek a cégek már nem is állnak fenn. Persze ez nem változtat a törvényeken, és az egykori alkotók, illetve jogtulajdonosok jogutódjai ritkán, de fellépnek az ilyen törekvések ellen.

Nos, most is ez történt, az oldal bezárt, az Activison meg örül, lévén manapság ők a Sierra örökösei. Martin Kool, az oldal üzemeltetője egyébként nemrég iPad támogatást ígért az oldalra -- ebből nyilvánvalóan semmi sem lesz. Az Activison a hivatalos közleményben az alábbit írta a lelkes srácnak:

"Noha értékeljük a Sierra termékei iránti töretlen rajongásodat, az Activison nem ad engedélyt a jogilag alá tartozó programok terjesztésére a weboldaladon."

Kár, elég nehéz elhinni, hogy az első King's Questek és Larryk máig pénzt hoznának Bobbyéknak...