Az útdíjak megfizethetőek, cserébe kényelmesen lehet suhanni egyik városból a másikba, és nem kell különféle kerülőutakat beiktatni. Jó hír, hogy autópálya matricát jó ideje már online is lehet vásárolni, amit akár kedvenc karosszékedből, okostelefonról is megtehetsz, így még csak sorban sem kell állnod.

Így a legkönnyebb autópálya matricát venni

Az Evignet24 felületén magyar autópálya matrica villámgyorsan beszerezhető. A linkre kattintva néhány percen belül már magadénak is tudhatod a magyar autópályák használatára feljogosító digitális matricát, amivel kedvedre közlekedhetsz a vignetta érvényességének időtartamán belül a teljes hazai úthálózaton.

Nem bonyolult az online autópálya matrica vásárlás

Ha rendszeresen ingázol, vagy ha nagyobb utazásra készülsz, akkor mindenképp érdemes autópálya matricát venned. Először azt kell kiválasztanod a felületen, hogy milyen időtartamú matricát akarsz venni.

Amennyiben egy egynapos kirándulásról van szó, akkor választhatod az egynapos matricát. Fontos leszögezni, hogy nem egy 24 óráig érvénes matricáról beszélünk, hanem ez az elektronikus vignetta vásárlás napján éjfélig érvényes. Ha többnapos útra készülsz, akkor érdemes a 10 napos matricát választanod, de az egyhónapos vignetta sem sokkal drágább. Ingázóknak, rendszeres túrázóknak célszerű éves vármegye vagy országos matricát vennie.

https-evignet24eu-2024-majus-cikk3.jpeg

Nem kell túl sok adatot megadni

Jó hír, hogy sem alkalmazás letöltésére nincs szükség, sem regisztrálni nem kell az autópálya matrica interneten történő beszerzéséhez. A folyamat roppant egyszerű, az Evignet24 felületén csak azokat az adatokat kérik, amire feltétlenül szükség van.

Az időalapú matricáknál az érvényesség kezdetét kell még megadni, vármegye matricánál értelemszerűen a megfelelő vármegyét kell kiválasztani. Amire nagyon ügyelj, az az, hogy a rendszámot pontosan add meg, így elkerülhetők a bonyodalmak. Fontos az is, hogy létező e-mail-címet és telefonszámot adj meg.

Végül nem marad más hátra, minthogy ki kell fizetned a matricát. Ezt is megteheted online, bankkártya segítségével, ami kényelmes és rendkívül gyors. A visszaigazolást követően nem kell semmit kinyomtatnod, hiszen digitális matricáról van szó. Magyarországon a járművek úthasználati jogosultságát rendszám alapján ellenőrzik, nem fognak tőled tehát fizikai papírt kérni, és arra sincs szükség, hogy bármit a szélvédőre ragassz, mint régen.

Az autópálya matrica vásárlása soha nem volt még ilyen egyszerű, mint most az interneten. Közlekedj Magyarország útjain szabadon, és szerezd be a számodra megfelelő elektronikus vignettát!