A gyerekek jelentős része küzd krónikus hörghuruttal, kruppal, ami az asztma előszobájának tekinthető. Mit tehet a szülő, hogy megelőzze a súlyos megbetegedéseket? Mindenekelőtt biztosítani kell, hogy a gyermek, amennyire csak lehetséges, tiszta levegőt lélegezzen be, tehát meg kell tisztítani a zárt helyiség levegőjét.

Légtisztítás felsőfokon

A kisbabák megszületésük után fokozatosan tudnak alkalmazkodni a környezeti levegőhöz. A babaszoba levegőjének páratartalmát rendszeresen ellenőrizni szükséges és kb 55%-os rel.páratartalmat célszerű tartani. Ehhez a téli időszakban jellemzően párásításra van szükség. Ilyenkor hidegpárásítóval célszerű párásítani, számos gyerekorvos tanácsát figyelembe véve. Gyerekszoba, hálószoba párásítására kiválóan alkalmasak a BonAir párásító készülékei.

bonair.jpg

Kisgyermekkorban sajnos gyakran fordul elő, hogy érzékenyebbek a gyermek tüdőhörgői, és egy vírusfertőzés vagy valamilyen irritáló anyag hatására beszűkülnek. Ilyenkor a hideg párán kívül még a sópipa, a sóporlasztó, súlyosabb esetben pedig a szteroidos hörgőtágító tud segíteni.

Azoknál a gyerekeknél, akik légszomjjal küzdenek, már a szteroidos légzéskönnyítő kúpot alkalmazzák, amelyre azonban jobb, ha minél kevesebbszer van szükség. Érdemes tehát megelőzni a súlyos egészségügyi problémák kialakulását.

Prevencióként tekintsen arra, hogy a gyerekszoba páratartalmát az optimális szinten tartja.

Miért kell tisztítani a levegőt?

Napjainkban a városokban egyáltalán nem tiszta a levegő, hiszen a sok jármű által kibocsátott kipufogógáz nagymértékben szennyezi azt. Sajnos vidéken is egyre kevésbé mondhatjuk megfelelőnek a levegő minőségét, hiszen télen a szilárd tüzelőanyaggal való fűtés során füst, korom és egyéb szennyezőanyagok kerülnek a levegőbe. Tavasztól őszig pedig a pollenterhelés jelent gondot.

A levegőbe került káros anyagok mind a gyermekek, mind a felnőttek szervezetének ártalmasak, ezért érdemes tisztítani legalább a lakásunk levegőjét.

Asztma kialakulása ellen hatásos a légtisztító készülék?

A kisgyermekkori asztmatikus hörghurutot illetve a kruppot szerencsére sok gyerek kinövi, és nem alakul át asztmává. Ehhez fontos, hogy megszüntessük az asztma kialakulásának két kockázati tényezőjét, a száraz levegőt és az ártalmas levegőszennyezettséget.

A svájci Boneco párásító légtisztító készülékekkel mindkettőt hatékonyan kezelni tudjuk, hiszen egyrészt beállítja az optimális páraszintet, másrészt kiszűri az allergizáló anyagokat a levegőből.

Egy BONECO hibrid készülék működése egyszerű, ám komplex. Különféle kialakítású

modellekből lehet választani, egyrészt helyiségmérethez, másrészt az igényeinkhez igazodóan. Ebben segítenek Önnek a Bonair szaktanácsadói. 

A párásító és légtisztító rendszeres tisztítása, karbantartása azonban elmaradhatatlan része a készülék higiénikus használatának.

A párásító készülékek működéséről, különböző fajtáiról bővebb információhoz juthat a BonAir.hu webáruház hasznos termékleírásait, cikkeit böngészve, illetve ha felveszi a kapcsolatot a cég ügyfélszolgálatával, szakembereivel.